Kom til VR-koncert med Billie Eilish i næste uge

Af |2019-08-27T13:01:18+00:0027. august 2019, 13:01|360 grader, Oculus, Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Popstjernens koncert i Madrid tirsdag den 3. september vil kunne opleves i virtual reality. Det vil foregå i VR-appen ‘Oculus Venues’.

Tidligere på sommeren var det en fodboldkamp mellem Liverpool og Sporting FC, så var det en koncert med Tenacious D. Nu er det popfænomenet Billie Eilish, som vil kunne opleves i Oculus Venues-appen.

Idéen med Oculus Venues-appen er at gøre det muligt for folk at opleve koncerter og andre oplevelser sammen i virtual reality, selvom man ikke er sammen i virkeligheden – det foregår alt sammen online. Henover sommeren har det været muligt at tage til Tenacious D-koncert eller til fodboldkamp med Liverpool og Sporting FC. I begge tilfælde har du kunnet møde andre ligesindede, der sandsynligvis også bare sidder i sofaen i deres undertøj – men det er der jo ingen andre, der ved.

Oculus samarbejder med VR-streamingplatformen NextVR om at levere liveoplevelser til Oculus Venues-appen. Se for eksempel en reklame for NBA-kampe i virtual reality:

Nu er turen så kommet til popstjernen Billie Eilish, der netop har vundet en pris som “Best New Artist” ved MTA VMA-prisuddelingen og som i skrivende stund besidder andenpladsen på Billboard Hot 100-listen.

Når den 17-årige amerikaner giver koncert i WiZink Center i Madrid i Spanien på tirsdag den 3. september vil det være muligt at følge med hjemme fra sofaen. Det kræver dog ét af Oculus’ trådløse VR-headsets. Oculus Venues – den social VR-app, hvor koncerten vil kunne opleves – er nemlig kun tilgængelig på Oculus Quest, Oculus Go og Samsung Gear VR.

Det er godt nok ikke selve koncerten, som du kan være vidne til i VR. Det er i stedet en liveoptræden, der er optaget på den samme scene men umiddelbart inden den egentlige koncert i WiZink Center i Madrid.

Live-VR-oplevelser som denne er stadig noget nyt. Billie Eilish-koncerten vil fungere som endnu en test for at se, hvordan publikum tager imod dem. Det vil blive spændende at følge med i udviklingen i fremtiden.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.