Lenovo er klar med deres standalone VR headset; Lenovo Mirage Solo

Af |2018-05-07T08:29:50+00:007. maj 2018, 08:26|Virtual reality (VR)|

Tilbage i marts måned bekræftede Lenovo, at deres nye standalone VR headset ville blive sat til salg d. 5 maj. D. 4 maj blev Lenovo Mirage Solo officielt sat til salg i USA. 

Lenovo er klar med deres standalone VR headset; Lenovo Mirage Solo

Vi så det nye Lenovo Mirage Solo første gang tilbage i januar måned, hvor Lenovo præsenterede det på CES 2018 og meldte ud at det ville komme på markedet i 2 kvartal.

Google var dog allerede ude for et år siden, og fortælle at de samarbejdede med flere producenter om at få udviklet standalone VR headsets som kører på Google´s VR-platform Daydream, her var Lenovo en af de producenter som blev nævnt.

lenovo mirage solo standalone vr headset

Det nye headset har ingen ledninger og kræver hverken tilslutning af smartphone eller PC. Og Lenovo Mirage Solo er det første standalone VR headset på markedet, som anvender Google´s inside-out tracking-teknologi WorldSense.
WorldSense-teknologien registrerer brugerens placering i lokalet, samt de ting som står i lokalet. Og det smarte ved det hele er, at det ikke kræver nogle eksterne sensorer, da det hele sidder i headsettet.

Lenovo har forsøgt at vise nogle af fordelene ved et standalone headset i videoen herunder:

 

Verdens første standalone headset som kører på Google´s Daydream-platform

Lenovo Mirage Solo kommer til at køre på Google´s VR-platform Daydream, med adgang til apps såsom YouTube, Photos og Street View. Med til headsettet følger en controller, som man benytter til at navigere rundt i virtual reality.

Da det kun er headsettets bevægelser som registreres, vil man ikke kunne gengive sine armbevægelser i virtual reality som man kan med f.eks. Vive og Rift. Istedet bruger man controlleren til at pege med, og vende og dreje ting i virtual reality.

Headsettet kommer med en 5.5″ LCD skærm med en opløsning på 2560×1440 og en 75Hz refresh rate. Det har en FOV på 100 grader, og headsettets computerkraft kommer fra en Snapdragon 835 processor med 4GB Ram. Der er 64 GB intern hukommelse i headsettet, som kan udvides med microSD-hukommelseskort på op til 256GB.

Der er mulighed for at tilslutte høretelefoner og mikrofon til headsettet, og det kommer med Chromecast indbygget,
så man kan vise indholdet på en skærm i nærheden.

Headsettet er til at starte med kun lanceret på det amerikanske marked og kan bestilles på Lenovo´s hjemmeside.

Det er endnu uvist hvornår det bliver sat til salg i Europa.

Prisen på det nye standalone headset er sat til $399, hvilket svarer til en pris på lige under kr. 2.500,-. Når det engang kan købes i Danmark forventer vi, at prisen efter diverse afgifter vil ligge et sted mellem kr. 2.500 – 3.000,-.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om Lenovo Mirage Solo på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder