CES 2018: Lenovo har netop lanceret verdens første standalone Daydream VR headset

Lenovo har haft travlt op til CES 2018, først med lancering af deres nye 180 graders VR-kamera.
Og nu også med lancering af verdens første standalone Daydream VR headset Lenovo Mirage Solo. 

Lenovo lancerer standalone VR headset; Lenovo Mirage Solo

Google annoncerede i sommers, at de samarbejdede med producenter som HTC og Lenovo, om at udvikle standalone VR headsets, som skulle køre på Google´s VR-platform Daydream. Lenovo har netop præsenteret Lenovo Mirage Solo på CES 2018, som er det første resultat af dette samarbejde.

I November sidste år meldte HTC dog ud, at de alligevel ikke ville komme med et standalone VR headset, som ville køre på Daydream-platformen. Istedet ville de satse på deres eget standalone VR headset.

Det nye headset har ingen ledninger og kræver hverken tilslutning af smartphone eller PC. Og Lenovo Mirage Solo er det første standalone VR headset på markedet, som anvender Google´s inside-out tracking-teknologi WorldSense.
WorldSense-teknologien registrerer brugerens placering i lokalet, samt de ting som står i lokalet. Og det smarte ved det hele er, at det ikke kræver nogle eksterne sensorer, da det hele sidder i headsettet.

Det er i modsætning til VR headsets som HTC Vive og Oculus Rift, som kræver eksterne sensorer for at kunne registrere brugerens bevægelser.

Du kan se herunder hvordan WorldSense virker:

Lenovo mirage solo

 

Prisen starter under kr. 2.500,-

Lenovo Mirage Solo kommer til at køre på Google´s VR-platform Daydream, med adgang til apps såsom YouTube, Photos og Street View. Med til headsettet følger en controller, som man benytter til at navigere rundt i virtual reality.

Da det kun er headsettets bevægelser som registreres, vil man ikke kunne gengive sine armbevægelser i virtual reality som man kan med f.eks. Vive og Rift. Istedet bruger man controlleren til at pege med, og vende og dreje ting i virtual reality.

Headsettet kommer med en 5.5″ LCD skærm med en opløsning på 2560×1440 og en 75Hz refresh rate. Det har en FOV på 100 grader, og headsettets computerkraft kommer fra en Snapdragon 835 processor med 4GB Ram. Der er 64 GB intern hukommelse i headsettet, som kan udvides med microSD-hukommelseskort på op til 256GB.

Der er mulighed for at tilslutte høretelefoner og mikrofon til headsettet, og det kommer med Chromecast indbygget,
så man kan vise indholdet på en skærm i nærheden.

Lenovo har meldt ud, at prisen på det amerikanske marked starter under kr. 2.500,- når det kommer på markedet i
2 kvartal i år.

Du kan se Lenovo´s officielle trailer for Lenovo Mirage Solo herunder:


Hold dig opdateret på de seneste nyheder om Lenovo Mirage Solo på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

By |2018-01-10T10:31:06+00:00januar 10th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.