CES 2018: Lenovo præsenterer 180 graders VR-kamera

Verdens største elektronikmesse CES 2018 er i fuld gang, og alle de store producenter indenfor VR er også tilstede på messen. I Juni måned sidste år præsenterede Google et kamera, som skulle kunne optage VR film i 180 grader. Kameraet skulle produceres i samarbejde med forskellige tech-producenter som Lenovo og LG. Lenovo har netop præsenteret deres version af kameraet som de kalder Lenovo VR180 Mirage.

Lenovo VR180 Mirage kan optage film i 180 grader

Lenovo har netop præsenteret deres nye 180 graders kamera; Lenovo VR180 Mirage på CES 2018. Kameraet er det første af sin slags, som er produceret efter Google´s VR180 video format. VR180 er blevet til i et samarbejde imellem YouTube og Google´s Daydream VR-afdeling.

Da Google præsenterede det nye format i sommers kom det også frem, at det nye kamera skulle produceres i samarbejde med en række hardware-producenter som Yi, Lenovo og LG, samt andre partnere som kan opfylde
VR180-certificeringer.

Som navnet også antyder, vil videoer som er optaget med VR180 ikke dække hele vejen rundt i VR. Det er meningen at videoerne skal fordybe brugeren når man kigger fremad, imens det ikke er muligt at kigge bagud ligesom med 360 graders videoer.

Når man ser en VR180-video udenfor VR, vil den ligne en ganske almindelig “flad” video. Hvis du til gengæld ser den i YouTube-appen med et Google Cardboard, Daydream eller Playstation VR headset, vil du kunne se 180 grader rundt.

 

Eksemplet nedenfor viser hvordan et 180-graders videoklip ser ud, når man ser det i VR.

lenovo vr180 mirage

 

Forbundet til Google Photos og YouTube

Lenovo VR 180 Mirage lanceres til at starte med i en Wi-fi-version, men forventes også at komme med en version,
som kan forbindes til internettet med et simkort. Kameraet er udstyret med et par vidvinkel-linser med 13 megapixel sensorer, til at optage 180 grader i stereoskopisk 3D.

Kameraet er integreret med Google Photos til lagring af billederne, samt YouTube hvor man kan dele de billeder og videoer, som man tager med kameraet. Lenovo´s nye 180 graders kamera kan også livestreame video over Wi-Fi alene, men ifølge Google skulle der være en VR180-app på vej, som lader brugeren få et preview af billeder og video på en smartphone.

Lenovo VR 180 Mirage er lille og kompakt og vejer kun 139 gram, så det nemt kan tages med i lommen.
Det kommer med en intern hukommelse på 16GB, og mulighed for udvidelse af hukommelsen med et 128GB microSD kort.

Kameraet lades op med et USB-kabel, og kommer med et udskifteligt batteri.

Lenovo VR180 Mirage er planlagt til at komme på markedet i 2 kvartal, til en pris som vil ligge under kr. 2.000,-.

 

Du kan se et eksempel på en 180 graders video herunder. (Skal ses i et VR headset som f.eks. Google Cardboard eller Daydream View for at få den fulde effekt.)

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om Lenovo VR180 Mirage på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

2018-01-10T08:45:40+00:00