Logitech’s nye ‘VR Ink’ er en stylus til VR

Af |2019-06-13T14:04:57+00:0011. juni 2019, 16:11|3D, Hardware, Virtual reality (VR)|

“Det er bestemt ikke en prototype,” siger Logitech om deres nye VR-accessory. De vil dog ikke ud med hverken pris eller udgivelsesdato.

Design står som bekendt for en stor del af den professionelle anvendelse af VR. Vi har for eksempel tidligere skrevet om, hvordan Ford, Disney og Bell er begyndt at bruge VR i designprocessen. Sidstnævnte kan nu designe en helikopter 10 gange så hurtigt ved hjælp af VR. Og så var der Carry-On Closetkufferten, der blev designet i VR-appen Tilt Brush og senere endte på Time Magazine’s ’50 Best Inventions Of 2018′.

For nylig præsenterede Logitech så et VR-accessory, der blandt andet skal gøre det endnu mere intuitivt at tegne produkter i VR. ‘VR Ink’, som den hedder, er en stylus – altså et værktøj, mange designere i forvejen bruger både på computere og tablets. Én af forskellene er, at ‘VR Ink’ kan bruges både i et tredimensionelt rum og på todimensionelle flader.

Se Logitech’s egen promovideo her:

Høj præcision, men ikke helt nok til håndskrift

‘VR Ink’ skulle efter sigende fungere ret godt på en todimensionel flade, og det kan måske endda tænkes, at den kan bruges til håndskrift i fremtiden. Det er ikke officielt en del af Logitech’s planer i dag, men det er ikke utænkeligt. Se et par udklip af RoadtoVR.com’s demo af VR Ink her:

Håndskriften ender godt nok ikke med at være rigtigt læselig – men hvis det forbedres i fremtiden kan man måske forestille sig at bruge håndskrift som tekstinput til nogle VR-apps. Tekstinput er nemlig i forvejen en af udfordringerne for VR, som ingen helt har kunnet finde en løsning på endnu.

Logitech VR Ink bruger SteamVR-tracking. Det betyder, at den kan bruges med de fleste VR-headsets – med undtagelse af dem fra Oculus. For nylig lancerede Oculus for eksempel en enterpriseplatform til Quest-headsettet, så det kan blive et problem for Oculus, hvis VR Ink går hen og bliver en industristandard og et must-have for designere i VR.

Når det er sagt, så er der endnu ikke nogen udgivelsesdato eller pris på VR Ink ‘Pilot Edition’, som den første udgave hedder. Følg med her på siden for flere opdateringer i fremtiden.


Du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.