Logitech’s VR-stylus kan nu forudbestilles for $750

Af |2019-12-19T12:33:57+00:0019. december 2019, 12:33|3D, Hardware, Valve, Virtual reality (VR)|

Logitech åbner nu op for forudbestillinger af VR Ink, der er en stylus udviklet specielt til VR. Prisen er $750 eller cirka 5.000 kroner.

I foråret præsenterede Logitech et VR-accessory, der blandt andet skal gøre det endnu mere intuitivt at tegne produkter i VR. VR Ink, som den hedder, er en stylus – altså et værktøj, mange designere i forvejen bruger både på computere og tablets. Én af forskellene er, at VR Ink kan bruges både i et tredimensionelt rum og på todimensionelle flader.

Se Logitech’s egen promovideo fra maj 2019 her:

VR Ink bruger SteamVR-tracking. Den har en god håndfuld indbyggede knapper og haptiske funktioner, og batterilevetiden er angiveligt på over 2,5 time. Der er i forvejen support for følgende tegneprogrammer: Flyingshapes, Vector Suite, VRED, Mindesk, Gravity Sketch, MARUI (Maya plugin), IrisVR og Tilt Brush.

Derudover understøtter VR Ink både Unreal Engine og Unity, så den kan i teorien bruges i mange forskellige VR-projekter.

VR Ink blev præsenteret tilbage i maj 2019, men uden pris og udgivelsesdato. Og nu er Logitech så klar til at fortælle, at udgivelsesdatoen bliver februar 2020, og prisen bliver på 750 dollars eller cirka 5.000 danske kroner.

Produktets fulde navn er VR Ink Pilot Edition, og det er en beta-version, der bliver udgivet nu. For at få lov til at forudbestille VR Ink, skal du desuden hakke af ved en boks, hvor du bekræfter, at du har forstået, at “VR Ink Pilot Edition is a BETA PRODUCT”.

VR Ink Pilot Edition kan forudbestilles her.

Du kan desuden købe en tegnemåtte specialdesignet til VR Ink. Den koster $70 dollars eller cirka 470 kroner.

Foto: Logitech.
Sådan ser VR Ink Pilot Edition ud. Foto: Logitech.

Design står som bekendt for en stor del af den professionelle anvendelse af VR. Vi har for eksempel tidligere skrevet om, hvordan Ford, Disney og Bell er begyndt at bruge VR i designprocessen. Sidstnævnte kan nu designe en helikopter 10 gange så hurtigt ved hjælp af VR. Og så var der Carry-On Closetkufferten, der blev designet i VR-appen Tilt Brush og senere endte på Time Magazine’s ’50 Best Inventions Of 2018′.

Høj præcision, men ikke helt nok til håndskrift

Logitech VR Ink skulle efter sigende fungere ret godt, når man tegner på en todimensionel flade som en væg eller et bord. Det kan måske endda tænkes, at den kan bruges til håndskrift i fremtiden. Det er ikke officielt en del af Logitech’s planer i dag, men det er ikke utænkeligt. Se et par udklip af RoadtoVR.com’s demo af VR Ink her:

Håndskriften ender godt nok ikke med at være rigtigt læselig – men hvis det forbedres i fremtiden, kan man måske forestille sig at bruge håndskrift som tekstinput til nogle VR-apps. Tekstinput er nemlig i forvejen en af udfordringerne for VR, som ingen helt har kunnet finde en løsning på – endnu.

Logitech VR Ink bruger som nævnt SteamVR-tracking. Det betyder, at den kan bruges med de fleste VR-headsets – med undtagelse af dem fra Oculus. Det kan blive et problem for Oculus, hvis VR Ink går hen og bliver en industristandard og et must-have for designere i VR.

Det er endnu et slag i krigen mellem Valve’s åbne platform og Oculus’ lukkede økosystem. Det bliver spændende at se, om VR Ink kan gøre en forskel her.

LÆS OGSÅ: Facebook opkøber VR-spilstudiet bag Beat Saber

Logitech VR Ink Pilot Edition kan nu forudbestilles for $750 dollars (cirka 5.000 kroner) på Logitech’s egen webshop. Den forventes at shippe i februar 2020.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.