Magic Leap: Snart kan din læge se på 3D-hjerneskanninger i AR

Af |2019-09-10T21:33:17+00:0010. september 2019, 21:27|3D, Augmented reality (AR), Magic Leap, Software, Udland|

Magic Leap fortæller nu om, hvordan de vil hjælpe blandt andre kirurger og radiologer med at redde liv. Der er dog ingen konkrete detaljer endnu.

Magic Leap vil gøre arbejdet lettere for lægerne og livet lettere for patienterne. De samarbejder nu med fem forskellige virksomheder og organisationer i branchen om at gøre netop det ved hjælp af AR-teknologi. Det fortæller de nu på deres hjemmeside.

Det skal blandt andet ske ved at lade kirurger se på 3D-skanninger i augmented reality.

prisen på magic leap one
AR-headsettet Magic Leap One. Foto: Magic Leap.

Samarbejder med sundheds-techvirksomheder

I sidste uge var den amerikanske AR-virksomhed ude og fortælle, at de lige nu samarbejder med fem techvirksomheder indenfor sundhedsområdet for at høste frugterne af AR-teknologien. Magic Leap har indgået et strategisk partnerskab med tyske Brainlab og er i de tidlige stadier af fire andre samarbejder.

Sammen med Brainlab arbejder Magic Leap lige nu på at udvikle software til kirurger og radiologer, så de kan tage nytte af 3D-teknologien. For eksempel vil det, ifølge Magic Leap, snart være muligt for kirurger at bruge 3D-modeller i AR, når de planlægger operationer. Der er dog endnu ingen konkrete detaljer som priser eller udgivelsesdatoer.

Du kan læse mere om de fem projekter i Magic Leap’s egen artikel.

Ikke et produkt til dig og mig

AR-headsettet Magic Leap One – som vi også har skrevet om tidligere – blev efter mange års spænding sat til salg sidste efterår. Men det er ikke billigt – med en pris på over 2.000 dollars er headsettet ikke primært tiltænkt de helt almindelige, rugbrødsspisende forbrugere som dig og mig.

I stedet er idéen, at de store virksomheder med de dybe pengepunge skal se de nye teknologiske muligheder som en god investering.

LÆS OGSÅ: Hvad er augmented reality?

Alligevel har Magic Leap lagt en masse energi i at sikre, at der produceres godt indhold til platformen allerede nu. For eksempel fortalte de tilbage i november 2018, at de var klar til at smide op mod 100 millioner dollars efter udviklere, der ville designe apps til deres AR-brille. Du kan se en promovideo, der fremviser nogle af de bedste apps her:

Det er nogle potentielt skæbnesvangre måneder, som Magic Leap går i møde netop nu. Rygterne svirrer nemlig om, at hovedkonkurrenten HoloLens 2 bliver sat til salg inden september er omme. Samtidig er der i øjeblikket ingen ord om en efterfølger til Magic Leap One.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.