Mark Zuckerberg siger, at han tror på VR – men det “tager lidt længere tid, end vi troede”

Af |2019-11-07T22:28:39+00:007. november 2019, 22:26|Google, Oculus, Virtual reality (VR)|

Facebook-chefen erkender, at VR-branchen udvikler sig langsommere end forventet – han ser dog stadig optimistisk på fremtiden for teknologien. Det fortalte han til et pressemøde i sidste uge.

Mark Zuckerberg er ikke i tvivl om, at hans vision om en VR-industri med mange hundrede millioner brugere vil blive til virkelighed – selvom visionen måske stadig er nogle år ude i fremtiden. Det fortalte han til et pressemøde i forbindelse med Facebook’s regnskab for årets tredje kvartal, der blev præsenteret i sidste uge.

Manden ved roret hos Facebook kom omkring mange forskellige emner, men her er hvad han havde at sige om VR:

Om VR og AR, så har du ret i, at det tager lidt længere tid, end vi troede. Og jeg er stadig optimistisk. Jeg tror, at den langsigtede vision og årsagerne til, at jeg troede, at dette ville blive vigtigt og stort, er uændrede. Så vi ser mange mennesker bruge disse produkter og elske dem. Og derfor tror jeg, at vi stadig kommer derhen.

Det er klart, at det faktum, at det tager en smule længere, end vi havde troet, kan være både godt og skidt. På den ene side betyder det selvfølgelig, at fremtiden måske er nogle flere år væk, og at det måske bliver dyrere at udvikle, fordi vi kommer til at finansiere det i lidt længere tid, indtil vi når dertil.

Men på den anden side, fra vores perspektiv, så er vi ikke et selskab, der traditionelt har lavet hardware eller bygget operativsystemer eller denne slags produkter. Så hvert år, vi får til at øve os og blive bedre og bygge vores brand omkring Oculus i forhold til at bygge de bedste produkter vi kan i dét rum, så tror jeg bare, at vi kommer til at være bedre stillet, når det for alvor er klar til at være en fuldstændig almindelig ting med hundredevis af millioner af folk, der bruger det.

Du har ret i, at Quest vokser og klarer sig ret godt. Vi sælger dem så hurtigt, som vi kan lave dem. Efterspørgslen har været stærk, og indholdet begynder at tage fart, både på AAA-højkvalitetssiden og på nogle af indie-tingene, som jeg synes er ret gode. Jeg er meget begejstret for det, vi ser, og jeg er meget optimistisk omkring fremtiden.

Mark Zuckerberg, CEO i Facebook, på et pressemøde i sidste uge. Oversat fra engelsk.

Ingen slinger i valsen fra Facebook og Oculus

Det står altså rimelig klart, at Zuckerberg står fast på sit engagement i både VR og AR, og at Oculus vil blive ved med at udgive bedre og bedre VR-headsets, indtil teknologien er klar til at blive en del af de fleste menneskers hverdag.

Det er især interessant efter én af Facebooks hovedkonkurrenter, Google, for nylig droppede deres VR-platform, Daydream. Det skete ved lanceringen af den nye Pixel 4, der som den første Pixel-smartphone ikke understøtter Googles VR-platform. I den forbindelse indrømmede Google også, at hele Daydream-platformen officielt er blevet droppet.

Desuden skulle der være et AR-headset på vej fra Oculus. Det er dog også et par år ude i fremtiden. Men man er altså allerede i gang med at bygge de virtuelle kort, som ifølge Oculus skal være fundamentet for fremtidens AR-oplevelser. Det fortalte Oculus’ chef for VR/AR, Andrew Bosworth, ved Oculus Connect 6-konferencen i september 2019.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.