Mercedes Benz anvender augmented reality til nyt navigationssystem

Af |2018-05-11T13:58:49+00:0011. maj 2018, 13:58|Augmented reality (AR)|

Vi har set flere bil-producenter tage virtual reality til sig, og nu er turen kommet til augmented reality.
For ca. en måned siden præsenterede den tyske bilproducent en ny Mercedes Benz A-klasse, som gør brug af augmented reality til bilens navigationssystem.

Mercedes Benz anvender augmented reality til nyt navigationssystem

Mercedes Benz præsenterede tidligere på året MBUX, som står for Mercedes Benz User Experience. Det er et helt nyudviklet infotainment system, som kommer med et hav af nye funktioner, bl.a. med et nyt navigationssystem,
som gør brug af augmented reality til at vise vej.

Ved hjælp af et kamera på fronten af bilen, som viser vejen og omgivelserne i real-time, har den nye teknologi gjort det muligt at lægge et ekstra lag ovenpå billedet, som ved hjælp af store synlige pile, kan vise på skærmen hvor og hvornår man skal dreje. Herudover fremhæver den også husnumrene på skærmen, så man nemmere kan finde det hus som man leder efter.

Det er planen at systemet skal integreres i alle nye Mercedes Benz-modeller, og den nye A-klasse er den første model som får det.

Selve funktionen er ikke revolutionerende, da det er set før i forskellige apps til smartphones og lign, men det er første gang man ser det integreret i et navigationssystem til biler. Derfor bliver det spændende at følge udviklingen indenfor dette område.

Videoen herunder viser hvordan det fungerer i praksis:


Hold dig opdateret på de seneste nyheder om augmented reality på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder