Mobil AR har nu nået 1 milliard brugere

Af |2018-12-10T16:07:45+00:0010. december 2018, 16:06|Augmented reality (AR), Mixed reality (MR)|

Lidt over et år efter Zuckerbergs famøse målsætning om 1 milliard VR-brugere har mobil AR overhalet indenom. Det viser en ny undersøgelse af analysefirmaet SuperData.

Af Rasmus Wærling Riiser

Til Oculus Connect-konferencen i oktober 2017 gik Mark Zuckerberg, CEO i Facebook, på scenen og proklamerede den første, store målsætning for Facebook’s VR-satsning: 1 milliard VR-brugere på globalt plan.

Vi er der ikke helt endnu. Det er svært at gøre markedets størrelse op helt præcist, men RoadtoVR.com gættede i sidste uge på, at antallet af Steam VR-brugere er lidt over 700.000. Det er ikke en komplet optælling, men det giver en idé om, hvor langt der stadigvæk er til de 1.000.000.000 brugere.

For AR er det anderledes. Brugen af AR på mobile devices suser afsted; med Apple’s ARKit og Google’s ARCore understøtter praktisk talt alle nyere smartphones teknologien, og Pokémon GO! er stadig en pengemaskine.

Forleden sikrede en amerikansk startup ved navn Phiar 3 millioner dollars i finansiering til deres AI-drevne AR-navigationsapp. Phiar’s AR-navigationsapp er et godt eksempel på en innovativ AR-løsning, der let og ubesværet kan integreres i dagligdagen.

Video: Phiar på Youtube.

Og nu er der altså ifølge SuperData 1 milliard mennesker, der bruger AR på et mobilt device. Samtidig estimerer de, at to ud af tre AR-brugere støder på AR-annoncering mindst én gang om måneden.

LÆS OGSÅ: Admix viser vejen frem for annoncering i VR og AR

Mens VR ikke for alvor har fundet sit mainstreampublikum endnu, har lillebror AR diskret overhalet indenom. Vi glæder os til at se, hvilke innovative AR-løsninger, 2019 byder på.


Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.