Mozilla udgiver VR-browseren Firefox Reality

Mozilla, der blandt andet står bag webbrowseren Firefox, udgiver nu Firefox Reality, en webbrowser designet specifikt til standalone VR-headsets.

Browseren er det næste naturlige skridt på den vej, der er startet i 2016 med WebVR. Med Firefox Reality kan du nu tilgå internettet direkte i dit VR-headset. Du kan tilgå både  2D- og 3D-indhold, og du kan navigere ved hjælp af dit headsets controller og stemmestyring. Du behøver ikke indtaste webadresser og søgninger manuelt, eftersom browseren understøtter stemmeinput.

Stemmeinputs i Firefox Reality. Kilde: Mozilla.

Andre features som bogmærker er ikke klar endnu, men på vej, ifølge Mozilla.

I dag består internettet for det meste af 2D-indhold, så for den gennemsnitlige bruger vil Firefox Reality ikke vende verden på hovedet, endnu i hvert fald. Det er dog en interessant udvikling for producenter af VR- og AR-oplevelser. Rasmus Eeg Møller, Senior Developer hos Cadpeople, siger om potentialet: “Når vi udvikler webbaserede løsninger, er vi i dag begrænset til 2D- og 3D-fladen. I fremtiden vil vi kunne udvikle flydende løsninger, hvor man uden besvær kan hoppe mellem 2D, 3D og VR.”

Se Mozillas præsentationsvideo for browseren her:

Video: Mozilla.

Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i højre side af skærmen.