Ny app til HoloLens kan potentielt redde menneskeliv

Microsoft´s HoloLens som har kunne købes i Danmark siden December, anvendes indenfor mange forskellige industrier, hvor den er med til at gøre arbejdet lettere for medarbejderne. Nomadeec er en ny app til HoloLens, som er målrettet sundhedsvæsenet og potentielt kan redde menneskeliv.

Ny app til HoloLens; Nomadeec kan potentielt redde menneskeliv

Microsoft HoloLens gør allerede idag hverdagen lettere for medarbejdere i forskellige industrier, og nu skal personale indenfor sundhedsvæsenet også have gavn af den nye teknologi. Nomadeec er en ny app til HoloLens, som bl.a. gør det muligt for paramedicinere at kommunikere med og få hjælp af en læge virtuelt, når de kommer ud til en patient.

Nomadeec benytter HoloLens-headsettet til at sende informationer bl.a. ved hjælp af stemme og video til en læge,
som sidder et andet sted. Lægen kan udfra de informationer som de har modtaget, give paramedicineren instruktioner via video chat, eller ved hjælp af holografiske markører som vises i headsettet.

En talsperson fra Exelus, som står bag appen, har tidligere udtalt til VRScout, at man ved at bruge appen når man var ude hos patienterne, var blevet 25 procent bedre til at vurdere, hvilken behandling patienten havde behov for.

 

Du kan se hvordan det fungerer i videoen herunder:

 

Nødvendigt med en internetforbindelse

For at kommunikere på denne måde via HoloLens er internetforbindelse en vigtig del af ligningen, og kan det i nogle områder med mindre god dækning, være en udfordring at benytte systemet.

Exelus har dog været lidt på forkant med dette, da de udviklede appen. Nomadeec er nemlig optimeret til at kunne køre på både en 4G- og 3G-forbindelse, samt Edge.

Det vil dog være nødvendigt med en 4G-forbindelse for at kunne sende billeder og tale over video.

Den nye app bliver præsenteret på verdens største elektronikmesse CES 2018, som løber af stablen fra d. 9 – 12 Januar.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om apps til Microsoft HoloLens på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

By |2018-01-05T11:06:45+00:00januar 5th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.