Nu er den her: VAQSO lancerer dev kit til lugte-vr

Af |2018-12-07T16:00:00+00:007. december 2018, 15:59|Mixed reality (MR), Udland, Virtual reality (VR)|

Med konceptet kan udviklere implementere forskellige dufte i VR-løsninger. Nu lancerer den japanske startup sit development kit.

Af Rasmus Wærling Riiser

I sidste måned skrev vi om den lugtesimulator, som gennem elektrisk stimulans kan simulere lugteoplevelser i hjernen. Opfindelsen har dog lang vej endnu, før vi ser den på markedet.

Japanske VAQSO repræsenterer en anden løsning.

Med VAQSO VR Scent Device kan VR-udviklere programmere forskellige dufte ind i VR-oplevelsen. Devicet udskiller så en række forskellige slags pulver ved brugerens næse, så duften frembringes.

Foto: VAQSO VR.
Foto: VAQSO VR.

Devicet kan sættes på de fleste HMDs, deriblandt Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR og Pimax, det kan forbindes med USB eller Bluetooth, og det understøtter både Unity og Unreal Engine. Med VAQSO’s nyudviklede API har man som udvikler mulighed for at styre duftens styrke, tjekke batteristatus, annullere dufte og mere.

Ifølge producenten holder de enkelte duftepatroner en måneds tid, og de sælges separat fra hovedenheden. De koster $70 hver, og der er 15 forskellige dufte i lineuppet:

Natur: Hav, ild, skov, træ, jord.
Mad og drikke: Kaffe, karamel, chokolade, karry, fried chicken.
Diverse: Zombie, kvinde, mint, gas, blomster.

Hvis du vifter med tegnedrengen, kan du få specialdesignet duften af dit brand for $3.000. VAQSO har desuden hyret Francis Kurkdjian, der tidligere har designet dufte for Jean Paul Gaultier, Burberry og Nina Ricci, som en speciel rådgiver til de store projekter.

Francis Kurkdjian. Foto: Mr. Lance Chung.
Francis Kurkdjian. Foto: Mr. Lance Chung.

VAQSO VR Scent Device dev kit kan købes på vaqso.com.


Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.