Nu kommer AR-navigation i Google Maps til både iOS og Android

Af |2019-08-09T10:31:10+00:009. august 2019, 10:29|Augmented reality (AR), Google, Software|

En ny AR-funktion rulles ud med den seneste version af Google Maps-appen til både iOS og Android.

Det fortæller Google i et blogindlæg offentliggjort i går.

Den nye funktion, der har fået navnet ‘Live View’, bruger AR til at vise vej:

Animation: Google.
Sådan ser den nye ‘Live View’-funktion ud. Animation: Google.

Funktionen blev første gang præsenteret helt tilbage i maj 2018 ved Google’s årlige I/O-messe. En lukket beta-fase startede i februar 2019, og i maj måned fik brugere af Google’s egne Pixel-smartphones også lov til at være med.

I de kommende uger vil funktionen rulles ud til alle iOS- og Android-telefoner, såfremt de understøtter ARKit (iOS) eller ARCore (Android), henholdsvis.

Wall Street Journal lavede dette fine videoindslag tilbage i februar:

Sådan virker det

Google er ikke de første til at lave denne slags AR-navigation, som også kaldes Visual Positioning System (VPS). VPS er dog en smule mere kompliceret end den gode gamle GPS-funktionalitet, vi allesammen kender.

Hvor den gode gamle GPS nøjes med GPS-signalet (sammen med telefonmaster, WiFi-signaler og lignende) til at regne ud, hvor du er, bruger VPS-systemet også dit kamera. Og ved hjælp af billeder fra Street View kan Google altså nu også regne ud, hvor du er, ved at kigge på dine omgivelser gennem smartphonens kamera. Det er imponerende, fordi det alt sammen foregår real-time.

Resten er simpelt. VPS-systemet tager bare nogle store, flotte pile og smækker dem på din skærm, så du kan se, hvor du skal hen.

Animation: Wall Street Journal.
Animation: Wall Street Journal.

Som sagt er Google ikke de første til at udvikle et VPS-system. For eksempel skrev vi tilbage i december 2018 om startupvirksomheden Phiar, der også arbejder på en VPS-app til smartphones. Forskellen er dog, at Google Maps i forvejen har fat i bogstaveligt talt milliarder af brugere. Derfor bliver det meget spændende at se, hvordan masserne tager imod AR-navigation på mobilen.

‘Live View’-funktionen vil blive tilgængelig på alle kompatible smartphones i løbet af de kommende uger.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.