Nu kommer opdateringen: Oculus Quest får hand tracking allerede i denne uge

Af |2019-12-11T21:39:30+00:0012. december 2019, 08:37|Oculus, Virtual reality (VR), VR/AR gaming|

Det skulle ellers først ske næste år – men nu kommer hand tracking til Oculus Quest med en softwareopdatering, der rulles ud i denne uge.

Det fortalte Oculus i mandags i et blogindlæg med den passende overskrift: “Thumbs Up: Hand Tracking on Oculus Quest This Week“.

Hand tracking-funktionaliteten skulle faktisk først være landet i starten af 2020. Det fortalte Mark Zuckerberg selv, da han præsenterede funktionen til Oculus Connect 6-konferencen tilbage i september 2019. Men nu er Oculus altså klar til at rulle funktionen ud som en tidlig julegave til Oculus Quest-ejerne.

LÆS OGSÅ: Oculus Connect: Oculus Quest får finger tracking i starten af 2020

Det vil nok heller ikke skade Oculus’ julesalg, at funktionen kommer ud allerede nu.

Sådan aktiverer du hand tracking-funktionen

Funktionen er kun tilgængelig med v12-softwareopdateringen, der rulles ud i disse dage. Når den er rullet ud, kan den findes under VR-headsettets indstillinger. Hvis du har sat opladeren til, vil opdateringen installeres automatisk, når den er klar.

Når du har installeret opdateringen, skal du navigere hen til “Experimental features”-punktet under indstillingerne. Her kan hand tracking-funktionen aktiveres.

I første omgang er det kun de indbyggede applikationer, der understøtter funktionen. Men i næste uge vil Oculus udgive et SDK (software development kit), så alverdens VR-udviklere kan implementere hand tracking i VR-spil og -apps.

Men i første omgang drejer det sig altså (kun) om følgende apps:

  • Oculus Home (hjemmemenuen), Library og Store
  • Oculus Browser
  • Oculus TV
  • Stationary Guardian Setup

Med tiden vil der uden tvivl komme flere apps til, og allerede i næste uge får udviklerne også lov til at lege med funktionen. I mellemtiden må vi stille os tilfredse med, at funktionen er begrænset til en håndfuld af de indbyggede apps:


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.