Nyt AR-spil: Microsoft løfter sløret for ‘Minecraft Earth’

Af |2019-06-09T09:26:17+00:0023. maj 2019, 13:23|Augmented reality (AR), Microsoft, Software, Udland, VR/AR gaming|

‘Minecraft Earth’ er et AR-spil med tydelig inspiration fra kæmpesuccesen Pokémon GO!. Kan Microsoft skabe en ny mobilsucces?

I anledning af 10-årsjubilæet for Minecraft-spillet har Microsoft nu løftet sløret for et AR-spil ved navn ‘Minecraft Earth’.

Microsoft teasede spillet for nogle uger siden, og nu er det så blevet offentliggjort. Spillet bliver udgivet senere på året. Se traileren her:

Siden 2016 har det været muligt at spille Minecraft i VR, og nu kommer spillet altså også til AR. Spillet kommer ikke til HoloLens 2 – som ellers er Microsofts egen AR-platform – men i stedet gratis til både iOS og Android.

Her får du et overblik over, hvad vi allerede nu ved:

Designet fra bunden til mobil AR

‘Minecraft Earth’ er ikke en udvidelse til originalen, men sit helt eget spil. Det er designet fra bunden til mobil AR – men i det store hele går begge spil ud på det samme.

I ‘Minecraft Earth’ skal du – ligesom i originalen – grave efter ressourcer, bygge dine egne strukturer, bekæmpe monstre og udforske den karakteristiske 3D-sandkasseverden. Den store forskel er, at du styrer spillet gennem din smartphoneskærm, og du kan placere de digitale elementer nærmest hvor som helst.

Foto: Microsoft.
Et eksempel på spillets gameplay. Foto: Microsoft.

Spillet fungerer ved, at spilleren placerer spillets build plate på en given overflade – og så kan man ellers bare gå amok. Man kan nemlig både bygge opad og grave nedad i den digitale verden. Når du har bygget noget, kan du nærstudere det ved at skalere din build plate op til fuld størrelse og tage en gåtur i den verden, du har bygget.

Desuden bruger spillet Microsofts nye Azure Spatial Anchors-teknologi, der gør det muligt for flere smartphones at se det samme AR-indhold på det samme sted. Ifølge holdet bag kan spillet understøtte op til 10 medspillere på samme tid – så der er lagt op til multiplayer-AR, når spillet udkommer senere på året.

Finanserne kan blive et problem

‘Minecraft Earth’ er også en forretning, der skal løbe rundt, og finansieringen er stadig et stort spørgsmålstegn.

Microsoft har fortalt, at spillet kommer til at bygge på en slags mikrotransaktioner – men de har samtidigt lovet, at det ikke bliver et “pay-to-win”-system.

I sidste uge fortalte Microsoft desuden, at de nu har solgt 176 millioner kopier af Minecraft. Dermed har spillet lige akkurat overhalet 80’er-klassikeren Tetris og taget titlen som verdenshistoriens mest solgte computerspil. Det bliver spændende at se, hvordan Microsoft løser opgaven med at gøre ‘Minecraft Earth’ til en rentabel forretning uden at ødelægge spillet for de mange fans, det efterhånden har.

‘Minecraft Earth’ udkommer i løbet af 2019, men du kan allerede nu tilmelde dig den lukkede beta-runde, der kommer til at løbe over sommeren. Du kan læse mere om beta-runden her.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.