Oculus Connect: Oculus Quest får finger tracking i starten af 2020

Af |2019-09-30T21:52:15+00:0030. september 2019, 21:26|Hardware, Oculus, Udland, Virtual reality (VR)|

Snart kan du pakke Oculus Touch-controlleren væk – tidligt næste år får Oculus Quest nemlig finger tracking-teknologi. Det fortalte Mark Zuckerberg på Oculus Connect-konferencen i sidste uge.

I starten af 2020 får Oculus Quest finger tracking-teknologi. Det fortalte Mark Zuckerberg, der er chef for Facebook, der som bekendt ejer Oculus, på den sjette årlige Oculus Connect-konference, der fandt sted i San Jose, Californien i sidste uge.

Mark Zuckerberg afslørede opdateringen på scenen ved Oculus Connect i onsdags, og senere samme dag uddybede Oculus teknologien i et blogindlæg. Funktionen lanceres i starten af 2020 i et SDK til udviklere og som en såkaldt “experimental feature” for forbrugerne.

LÆS OGSÅ: Oculus Link gør Quest til et PC VR-headset …og sætter Rift S i en akavet position

Finger tracking er en spændende teknologi, fordi det gør VR-oplevelsen meget mere tilgængelig og smertefri. Man behøver ikke lede efter en controller eller bekymre sig om batteriniveauet, og man kan designe meget mere naturlige interaktioner.

Foto: Facebook/Oculus.
Med VR og finger tracking kan du roligt holde hånden over flammerne. Foto: Facebook/Oculus.

Ét af problemerne med finger tracking er dog, at man giver afkald på de haptiske elementer, som også er en rigtig vigtig ingrediens i en overbevisende VR-oplevelse. Det bliver alligevel spændende at følge med i, hvilke nye VR-oplevelser, der vil blive udviklet til de nye interaktionsmuligheder.

Oculus Quest bliver altså det første mainstream VR-headset, der får indbygget finger tracking. Tidligere har man for eksempel kunnet få finger tracking gennem et modul fra Leap Motion – men nu har Oculus altså løst udfordringen med Oculus Quest VR-headsettet. Oculus forklarer i blogindlægget:

“Vores computer vision-team udviklede en ny metode til at bruge deep learning til at forstå dine fingres positioner, kun ved hjælp af de sort-hvide kameraer, som sidder på Quest – uden nogle aktive dybde-sensorer eller ekstra processorer. Teknologien regner sig frem til formen på din hånd og skaber et sæt af 3D-punkter, der præcist repræsenterer din hånds og dine fingres bevægelser i VR.”

Oculus i et blogindlæg, der forklarer finger tracking-teknologien. Oversat fra engelsk.

Ved afsløringen i onsdags viste Zuckerberg en video med nogle eksempler på, hvad Oculus Quests kommende finger tracking-funktion angiveligt kan. Du kan se eksemplerne i videoen i toppen af artiklen.

Det står endnu ikke klart, hvilke (hvis nogen) nuværende Oculus Quest-apps, der vil understøtter finger tracking-funktionen. I første omgang vil det kun være Quest, der får funktionen, men Facebook har fortalt til UploadVR.com, at de vil ‘kigge på de tekniske udfordringer’ ved at bringe funktionen til flere af deres VR-headsets.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.