Oculus Link gør Quest til et PC VR-headset …og sætter Rift S i en akavet position

Af |2019-09-30T21:51:49+00:0030. september 2019, 21:48|Hardware, Oculus, Udland, Virtual reality (VR)|

Til november lanceres Oculus Link – en ny funktion, der lader dig koble Oculus Quest til en VR-ready PC og køre VR-oplevelser, der er udviklet til Rift og Rift S. Det afslørede Mark Zuckerberg til Oculus Connect-konferencen i sidste uge.

Til Oculus Connect-konferencen, der fandt sted i sidste uge i San Jose, Californien, afslørede Mark Zuckerberg den nye funktion, der har fået navnet Oculus Link. Med Oculus Link kan du (næsten) lave dit Oculus Quest-headset om til et tethered PC VR-headset. Det eneste, det kræver, er en USB-forbindelse til en VR-ready PC, og så skulle det angiveligt bare spille.

LÆS OGSÅ: Oculus Connect: Oculus Quest får finger tracking i starten af 2020

Det er en big deal, fordi Oculus Quest indtil nu har levet i sit eget, separate standalone-univers, adskilt fra alle de VR-oplevelser, der er udviklet til PC VR-headsettene Oculus Rift og Rift S. Med den nye funktion bliver grænsen nu visket ud, og Oculus Quest vil også understøtte alle de VR-spil og -oplevelser, der er udviklet til Rift og Rift S.

Det er også en lidt mærkværdig udvikling, fordi Oculus Rift S kan virke lidt overflødig, når den nye funktion til Quest rulles ud. De to flagskibe koster cirka det samme, og nu kan Quest altså både være et standalone og tethered VR-headset, mens Rift S stadig “kun” kan være et PC VR-headset.

Oculus’ teknologichef, John Carmack, mener dog stadig, at Rift S har en vigtig rolle at spille:

Carmack fortalte desuden under sit oplæg på konferencens anden dag, at han gerne så, at Oculus Link i fremtiden bliver en trådløs forbindelse. Dén funktion er dog stadig nogle år ude i fremtiden.

Oculus Link-funktionen (der altså stadig bruger et kabel) lanceres til november. Kablet vil koste $79 (knap 550 kroner) hos Oculus, men i teorien burde andre USB-kabler også virke – hvis kablet altså har de rette specifikationer.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.