Oculus skærer nu 450 kroner af prisen på Oculus Go

Af |2020-01-17T14:05:20+00:0017. januar 2020, 14:05|360 grader, Hardware, Oculus, Virtual reality (VR)|

Ét af verdens mest populære VR-headsets bliver nu op til 25 % billigere. Prisnedsættelsen gælder i alle lande, hvor Oculus Go bliver solgt, bekræfter Facebook. Læs her, hvad det betyder for VR-branchen.

Nu kan du få et Oculus Go VR-headset (32 GB) til knap 1.200 kroner. Prisen for 64 GB-versionen er godt 1.600 kroner.

Det er en markant prisnedsættelse fra de henholdsvis cirka 1.600 og 2.000 kroner, som VR-headsettet kostede indtil i går.

Facebook, som ejer Oculus, bekræfter prisændringen overfor UploadVR.com:

“Oculus Go er nu prissat ved $149 USD, hvilket svarer til en prisnedsættelse på $50. Vi indfører sammenlignelige ændringer på tværs af alle lande, hvor Go er til salg. De opdaterede priser er ved at rulle ud til alle kanaler.”

Facebook i en udtalelse til UploadVR.com i går. Oversat fra engelsk.

Ét af de mest populære VR-headsets på markedet

Oculus Go er i forvejen blandt de mest populære VR-headsets i verden. Selvom Oculus ikke har udgivet officielle salgstal, vurderede analysefirmaet SuperData i juli 2019, at der dengang var solgt 2 millioner Oculus Go-enheder.

Til sammenligning vurderede samme firma i oktober 2019, at den populære Oculus Quest var blevet solgt i 400.000 enheder.

Og så var der Black Friday og Cyber Monday sidste år, hvor Oculus Go var den tredje bedst sælgende i Amazon’s “Video Games”-kategori, kun overgået af gavekort til henholdsvis PlayStation Store og PS Plus. På samme liste lå Oculus Quest på nummer 43.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Hvilket VR-headset skal jeg købe?

Oculus Go giver adgang til VR til en meget lav pris, sammenlignet med andre populære VR-headsets, hvilket nok er en stor del af årsagen til Go’s store popularitet.

Selvom det nu bliver endnu billigere at tage del i VR-oplevelserne, skal man huske, at Oculus Go ikke kan håndtere nær så meget som dyrere, PC-baserede VR-headsets. Oculus Go er mobil og batteridrevet, og så har den kun tre bevægelsesfrihedsgrader (degrees of freedom eller DoF på fagsprog). Det betyder, at du kan kigge op og ned, og du kan kigge til siderne, men du kan ikke bevæge dig rundt i den virtuelle verden.

Derfor er Oculus Go primært velegnet til at se VR-film, og det kan ikke i samme grad bruges til at spille VR-spil.

Mobil, batteridrevet og 3DoF – svaghed eller styrke?

Selvom mange VR-entusiaster gerne vil have den bedste oplevelse, så er der mange andre anvendelser af VR, hvor Oculus Go’s begrænsninger også er dets styrke.

Det er for eksempel virksomheders VR-træning eller offentlige VR-oplevelser, hvor det gerne skal være så let og brugervenligt som muligt.

Med Oculus Go er der ikke så mange interaktionsmuligheder, som brugeren skal forholde sig til, og der slet ingen ledninger. Derfor kan Go være et enormt effektivt VR-headset, hvis du skal have brugere ind og ud af VR-oplevelser let og gnidningsfrit. Du behøver næsten ikke bruge tid på at lære brugerne at bruge VR-headsettet.

Et godt eksempel er den danske VR-producent, Takeawalk VR. Deres platform indeholder over 200 VR-film, og med en tablet kan man styre, hvad brugerne ser i VR-brillerne. Deres platform er perfekt til Oculus Go, og kort før jul erklærede Jesper Roy, direktør i Takeawalk VR, sin kærlighed til Oculus Go fra scenen til VR-temadagen på Dokk1 i Aarhus.

Takeawalk VR arbejder efter sigende på en in-app-editor, hvor fagpersonalet kan tilpasse VR-oplevelsen, klippe, indsætte interaktioner, og så videre. Med en sådan editor vil fagpersonalet selv kunne skabe VR-oplevelsen – i stedet for at hyre en VR-udvikler, som kender softwaren ind og ud, men måske slet ikke kender den faglige kontekst. På den måde kan VR-oplevelser lettere komme ud til endnu flere mennesker i sundhedssektoren.

Du husker måske videoen med 78-årige Knud Erik, som husker dårligt, og som får en tur til Thailand i VR. Se videoen fra Takeawalk VR her:

Oculus Go kan altså være det naturlige bindeled mellem VR-teknologien og de mennesker, som kan få allermest ud af den. Og nu bliver den en god sjat billigere. Udvalget kan ses på Oculus’ hjemmeside.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.