Ørsted og Khoras “VR Space Safari” sætter fokus på klimaet med virtual reality

Af |2019-10-04T11:04:57+00:004. oktober 2019, 11:04|360 grader, Indland, Udland, Virtual reality (VR)|

Ørsteds nye VR-oplevelse byder på en tur i rummet guidet af Andreas Mogensen, den første dansker i rummet. VR-oplevelsen trækker nu overskrifter både i ind- og udland.

Tilbage i september 2015 blev Andreas Mogensen, til stor jubel herhjemme, den første dansker i rummet. Nu er han én af de fire astronauter, der har lagt voice-over-fortællinger til Ørsteds nye VR-oplevelse ved navn “VR Space Safari”. Oplevelsen er desuden udviklet i samarbejde med Khora Virtual Reality, der er blandt de førende VR-udviklere herhjemme.

Du kan komme på “VR Space Safari” i 360 grader med Andreas Mogensen her:

De tre andre astronauter er henholdsvis amerikaneren Mike Massimino, briten Helen Sharman og tyskeren Reinhold Ewald. Fælles for de fire astronauter er deres budskab om, at vi skal beskytte planetens klima – en erkendelse, der skulle blive meget tydelig, når man for første gang ser planeten Jorden fra rummet. Det er en oplevelse, som astronauter og andre fagfolk kalder “The Overview Effect”.

Og det er netop dén oplevelse, som Ørsted vil genskabe med “VR Space Safari”. Efter premieren ved klimaugen, der fandt sted i forbindelse med FNs generalforsamling i New York for nylig, har VR-oplevelsen trukket overskrifter både herhjemme og i udlandet.

Fastcompany.com har interviewet den amerikanske astronaut Mike Massimino om VR-oplevelsen i deres sektion om “World Changing Ideas”. Forretningsfagbladet The European har skrevet om VR-oplevelsen med udgangspunkt i den britiske astronaut Helen Sharmans oplevelse. I radioprogrammet Elektronista på Radio 24Syv var hele gårsdagens episode dedikeret til rumfart, “The Overview Effect” og “VR Space Safari”-oplevelsen. Og her til morgen var Andreas Mogensen gæst i Go’ Morgen Danmark, hvor han fortalte om VR-oplevelsen:

De fire VR-rumsafarier kan opleves gratis på Ørsteds Youtube-kanal. Oplevelsen er bedst, hvis du bruger et VR-headset, men du kan også komme på safari med din computer, en tablet eller en smartphone.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.