Opfølgeren til Vive er her: I dag åbner HTC pre-orders for Vive Cosmos

Af |2019-09-13T12:04:35+00:0012. september 2019, 09:44|Hardware, HTC Vive, Virtual reality (VR)|

I dag åbner HTC op for forudbestillinger af deres længe ventede PC VR-headset, HTC Vive Cosmos. Prisen er knap 6.000 kroner, og headsettet shippes fra 3. oktober.

OPDATERING: Tidligere skrev vi, at HTC Vive Cosmos kan forudbestilles for 829 euro (knap 6.200 kroner). Prisen på HTC’s europæiske webshop er nu på 799 euro (cirka 5.965 kroner). Danske forhandlere som Komplett.dk, happii.dk, Merlin.dk, Proshop.dk og Elgiganten.dk forhandler dog også headsettet, men til priser på 6.599-6.699 kroner. Vi har opdateret informationerne i artiklen.

Opdateret 13. september 2019, 13:04

HTC åbner nu op for forudbestillinger på HTC Vive Cosmos, der er det seneste VR-headset fra den taiwanesiske VR-producent. Prisen ligger på 799 euro (knap 6.000 kroner), og med i hatten får du så et års abonnement på Viveport Infinity. Headsettet vil ifølge HTC shippes fra den 3. oktober.

Det er en lidt speciel situation, fordi der ikke er mange udover HTC selv, der har fået lov at afprøve opfølgeren til det originale Vive-headset endnu. Det er altså svært at sige, hvordan oplevelseskvaliteten på HTC Vive Cosmos vil være.

Dukkede op på britisk webshop

I starten af august måned dukkede Vive Cosmos op på en britisk webshop længe inden, at VR-headsettet ifølge HTC skulle udgives. Dengang fik det et prisskilt på knap 5.700 kroner – en pris, som vi i dag kan konstatere ikke var korrekt. Dengang sagde HTC dog om lækket:

“Vi erkender, at en pris ved en fejltagelse blev offentliggjort på en af vores retailpartneres hjemmesider. Vi ser frem til at dele flere detaljer om Cosmos snart men har ingen yderligere kommentarer på dette tidspunkt.”

HTC den 3. august 2019 i et skriftligt svar til RoadtoVR.com. Oversat fra engelsk.

Siden HTC løftede sløret for Cosmos-headsettet ved CES 2019 tilbage i januar har vi ventet spændt på flere detaljer om VR-headsettet. Dengang fik vi at vide, at HTC Vive Cosmos er et PC-tethered headset med 6DoF inside-out-tracking, ikke ulig Oculus Rift S. Over sommeren kom HTC dog også med flere detaljer.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Hvilket VR-headset skal jeg købe?

VR-headsettet har en imponerende opløsning på 1440×1700 per øje, hvilket er en smule højere end både Oculus Rift S og Valve Index. Faktisk er det den højeste opløsning i et VR-headset fra HTC til dato, med næsten dobbelt så mange pixels som det originale Vive-headset.

Desuden vil HTC sælge et ‘Mod’, der gør det muligt at bruge Vive Cosmos med Steam VR tracking. Den metode kræver mere opsætning men er ofte mere præcis. HTC fortæller, at det vil udgives i Q1 2020 og koste under 200 dollars (ca. 1.350 kroner).

Foto: HTC Vive.
Med dette ‘Mod’ understøtter Vive Cosmos også Steam VR tracking. Foto: HTC Vive.

Specifikationerne på HTC Vive Cosmos er:

  • Display: Dobbelt 3.4″ LCD
  • Opløsning: 1440×1700 per øje
  • Field of View (FoV): 110 grader
  • Refresh rate: 90 Hz
  • IPD: Manuel indstilling
  • Tracking: 6DoF inside-out-tracking (understøtter også SteamVR tracking med det separate ‘Mod’)
  • Ergonomi: Vægt på 651 gram, halo-design med flip-up-visir
  • PC-tilslutning: USB 3.0, DisplayPort 1.2 (understøtter også Vive Wireless Adapter)

Nu bliver det altså spændende at se, hvordan modtagelsen bliver, når HTC Vive Cosmos lander i postkasserne hos de første forbrugere senere på efteråret.

Headsettet kan forudbestilles på HTC’s europæiske webshop eller hos danske forhandlere som Komplett.dk, happii.dk, Merlin.dk, Proshop.dk og Elgiganten.dk.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.