Paragliding i VR er det nye sort

Af |2019-04-10T14:06:51+00:0028. februar 2019, 18:45|Indland, Location based entertainment (LBE), Udland, Virtual reality (VR)|

For nylig har udvikleren bag ParadropVR sikret sig knap en million kroner i investeringer. Også andre udviklere har fået samme idé.

Sidste år åbnede den danske oplevelsespark Universe (tidligere Danfoss Universe) op for ParadropVR – en VR-paragliding-oplevelse, der trak overskrifter internationalt.

Nu vil Frontgrid, den britiske udvikler bag ParadropVR, udbrede oplevelsen til det globale marked. For nylig sikrede de sig en investering på 100.000 pund, der gjorde det muligt at fremvise oplevelsen på en række internationale messer.

På den måde har Frontgrid sikret sig ordrer i Thailand, Indien, Dubai og Malaysia.

Al spændingen, ingen fare

Visionen, der ligger bag ParadropVR, handler om at kunne opleve noget meget nervepirrende uden de farer, der normalt følger med. ParadropVR simulerer ikke kun det visuelle, men hele paragliding-oplevelsen.

Brugeren bliver spændt fast i et seletøj og kan selv styre paraglideren med de to håndtag. Under oplevelsen bevæger sædet sig op og ned for at give en fornemmelse af realistiske accelerationer og decelerationer, og sidst men ikke mindst kan man mærke vinden i ansigtet, mens man flyver over de fantastiske landskaber.

Foto: Frontgrid.
Her ses løsningen på en location i Storbritannien, hvor den desuden er omdøbt til ParaflightVR. Foto: Frontgrid.

Franskmændende er inspirerede

Også andre udviklere er inspirerede af Frontgrid’s VR-paragliding. Det franske VR-studie, Studio Muybridge, har udviklet deres egen version af oplevelsen. Set udefra minder de to oplevelser meget om hinanden. Én forskel er dog, at Studio Muybridge’s oplevelse (med navnet Paraglider VR) bruger HTC Vive-controllere i stedet for Frontgrid’s mere realistiske håndtag. Det er dog ikke sikkert, at det gør en markant forskel for indlevelsen i oplevelsen.

Studio Muybridge vil nu forsøge at sælge sin location-baserede paragliding-oplevelse, og den vil blandt andet kunne prøves på den franske Laval Virtual-messe slutningen af marts.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.