RUC får 20 mio. til virtuelle læringsteknologier

Den teknologiske udvikling går stærkt, også på undervisningsområdet. Og nu skruer RUC op for tempoet. Med 20 mio. kr. i ryggen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet skal RUC stå i spidsen for et nyt projekt, der skal udvikle virtuelle læringsteknologier og kortlægge, hvordan vi i fremtiden bedst anvender de nye teknologier i undervisningen.

RUC får 20 mio. til virtuelle læringsteknologier

“Danmark kan blive en frontløber på det læringsteknologiske område, fordi vi i særlig grad har mulighed for at kombinere teknologi med pædagogisk, social og kulturel viden. Styrken ved at forankre sådan en indsats på RUC er, at vi har en force inden for det tværfaglige”, siger RUC’s rektor og professor i universitetspædagogik Hanne Leth Andersen.

“Det handler bl.a. om at forberede de studerende til en verden, hvor det virtuelle allerede er en integreret del af hverdagen – på tværs af fagdiscipliner” fortsætter hun.

Virtuel læring kan ved hjælp af moderne teknologi understøtte træning og undervisning i et digitalt skabt rum, som man kender det fra virtual reality. Teknologien kan bl.a. via avanceret simuleringsmetode give studerende mulighed for at foretage kemiske forsøg i virtual reality – eller for at deltage i internationale forhandlinger med globale partnere i et virtuelt rum.

“Virtuelle læringsteknologier rummer særlige muligheder på det naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige område, men vi vil prioritere også at have andre typer læringsrum med. Projektet er en unik mulighed, som samtidig ligger i forlængelse af, at vi på RUC er i gang med at opruste vores udvikling af digital teknologi,” siger Hanne Leth Andersen.

Projektet skal være en platform for at etablere et bredere samarbejde om virtuel læring. RUC vil invitere til et bredere samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner, udviklingsmiljøer og virksomheder, fortæller RUC’s rektor.

Bevillingen er tildelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet som et såkaldt ‘ekstraordinært tilskud’.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor virtual reality på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

By |2018-01-05T12:34:02+00:00januar 5th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.