Samsung præsenterer AR-briller til personer med nedsat syn

For knapt et år siden skrev vi om Samsung´s Creative Lab, som arbejdede på fire nye VR og AR-projekter. Ifølge en pressemeddelse vil et af disse produkter; Samsung Relumino, blive præsenteret på årets første store elektronikmesse CES 2018, som løber at stablen fra d. 9 – 12 Januar.

Samsung Relumino præsenteres på CES 2018

Samsung Relumino var oprindeligt en VR app, som fungerede ved hjælp af et Samsung Gear VR headset. Appen var udviklet i Samsung´s såkaldte Creative Lab (C-Lab), som blev lanceret hos Samsung tilbage i 2012, som et form for kreativt program. Her kunne medarbejdere udvikle på ideer, som lå udenfor deres daglige arbejdsopgaver.
De første projekter fra programmet blev præsenteret på CES 2016.

Samsung Relumino kunne hjælpe svagtseende til bl.a. at kunne se TV eller læse bøger med forbedret styrke.
Det kunne lade sig gøre fordi appen fremhæver billeder og tekst.

Der er dog sket en del på det år der er gået, og Relumino er gået fra at være en app til et VR headset, til at være et par AR-briller. Årsagen til dette skifte fra VR til AR, var at man ønskede at gøre teknologien mere komfortabel og diskret for brugeren.

Brillerne virker sammen med en smartphone, som forsyner dem med computerkraft og strøm, så brillerne stadig er lette og behagelige at have på. På brillerne sidder et lille kamera, som optager video af det som brugeren ser og disse billeder bearbejdes af smartphonen, så det bliver mere tydeligt for brugeren.

I videoen herunder forklares hvordan Samsung Relumino virker:

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om virtual reality på VRNEWS.DK
Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

By |2018-01-04T09:12:08+00:00januar 4th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.