Skyd dine venner i VR med Zero Latency’s nye location-based VR-skydespil

I dag åbner Zero Latency’s seneste location-based VR-oplevelse, Sol Raiders, hvor du som noget nyt skyder på andre mennesker i et 4v4-format.

Zero Latency er én af verdens førende spillere indenfor Location Based Entertainment (LBE) VR-oplevelser med 25 filialer på fire kontinenter. I europa kan det opleves i Madrid, Lissabon, Nottingham og Dublin, men desværre ikke i Danmark endnu.

Virksomheden har tre år på bagen, og sidste år havde de 300.000 unikke besøgende forbi arenaen. Nu vil de så udvide med en PvP-oplevelse, der åbner i dag.

Oplevelsen har fået navnet Sol Raiders og sætter to hold op mod hinanden i en virtuel arena. Arenaens størrelse er ca. 18×9 meter, og spillerne er udstyret med VR-headsets, computerrygsække, hovedtelefoner og specialdesignede gevær-controllere. Headsets og våben er så udstyret med selvlysende kugler til tracking.

Foto: Zero Latency.
Foto: Zero Latency.

Hardwaren er ikke den allernyeste. For eksempel bruger Zero Latency et OSVR HDK2-headset, der i hvert fald ikke er markedsledende på specs som opløsning og FoV. For location-based oplevelser er det dog tit pålidelighed og stabilitet, der kommer før de tekniske specs, så derfor kan det ligefrem være en fordel at bruge tech, der er lidt oppe i årene.

Foto: Zero Latency.
Foto: Zero Latency.

Gameplay

Spillet går ikke overraskende ud på at skyde spillerne på det andet hold. Der er dog også taktiske elementer, såsom en orb, der svæver over banens midte. Skyd orb’en, og den bevæger sig tættere på modstanderens banehalvdel, og når orb’en når én af enderne, får det andet hold et point.

Spillets våben har flere funktioner, så det kan både bruges som et semi-automatisk lasergevær (der kan overophede, hvis det ikke får lov til at køle ned), og så kan det også bruges som et mere shotgun-agtigt våben.

Når du så bliver skudt og dør (7-9-13), kan du ikke respawne tilbage ved start med det samme – det ville jo gøre det umuligt at synkronisere din virtuelle verden med den, resten af spillerne spiller i. Derfor har Zero Latency indført en slags spøgelsesdimension, hvor du først skal løbe tilbage til din starting point, hvor du så får lov til at spawne. Det gør det altså muligt at holde alle spillernes virtuelle verden konstant synkroniseret.

For at forhindre, at du støder ind i dine medspillere, når du bevæger dig, har man desuden gjort spillets avatars og våben en del større, end de er i virkeligheden. På den måde bliver man snydt til at tro, at man har en smule mindre plads, end man egentlig har.

Endnu en teknik, som Sol Raiders bruger til at manipulere med oplevelsen af det fysiske rum er ved at bruge transportmidler som elevatorer eller både, som spilleren kan bruge. Det giver en fornemmelse af, at man bevæger sig over store afstande, uden at man behøver bevæge sig udenfor den cirka 9 gange 18 meter store arena.

Foto: Zero Latency.
Foto: Zero Latency.

Sol Raiders er et spændende eksempel på det potentiale, der er i lokationsbaserede PvP-oplevelser. Det er kun de første skridt, så det bliver super spændende at følge med i de næste udviklinger.


Følg VRNEWS.DK på Facebook, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.