Sony forsøger at forhindre simulation sickness med nyt HMD-patent

By |2018-09-21T15:19:46+00:0021. september 2018, 15:19|Udland, Virtual reality (VR)|

Den japanske elektronikgigant, Sony, arbejder angiveligt på et VR-headset, der forhindrer den såkaldte simulation sickness. Det viser et nyt patent, der er registreret 2017, men først offentliggjort i sidste uge.

Simulation sickness er betegnelsen for fysisk ubehag, der kan opstå ved meget intense VR-oplevelser. Alle HMD-udviklere forsøger at forhindre simulation sickness, men i et nyt patent ser Sony ud til at have valgt at angribe problemet praktisk. HMD’en er udstyret med en lang række funktioner, der skal opdage, når brugeren oplever simulation sickness. Og når Sonys algoritmer gætter på, at du er utilpas, giver de dig en advarsel om at lægge brillerne fra dig.

Listen af faktorer, som brillerne holder øje med er lang. Brillerne måler din puls, tracker dine øjne, måler dit blodtryk, og lytter endda efter ‘negative’ ord du siger, som kan tyde på, at du har det skidt.

Listen af sensorer er lang…

Det lader dog til, at Sony ikke går efter at tilpasse selve oplevelsen, så du undgår simulation sickness. I stedet vil de advare dig, når sensorerne opfatter, at du har det skidt. Det er en alternativ, men måske mere realistisk metode, end hvad vi ellers har set på markedet.

Nogle funktioner, for eksempel eye tracking, kan også åbne døren for andre, spændende udviklinger som foveated rendering.


Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i højre side af skærmen.