Sony lukker VR-spiludviklingsstudie i Manchester: Er PSVR 2 i problemer?

Af |2020-02-07T16:55:22+00:007. februar 2020, 16:55|Hardware, PlayStation VR, Software, Udland, Virtual reality (VR), VR/AR gaming|

Sony lukker nu deres VR-spiludviklingsstudie i Manchester, England “for at øge den operationelle effektivitet”. Det rejser spørgsmål om fremtiden for PSVR forud for lancering af PS5 senere på året.

Forleden kom det frem, at Sony’s Manchester-baserede VR-spiludviklingsstudie, Manchester Studio, er blevet lukket. Udviklingsstudiet åbnede tilbage i 2015, et år før lanceringen af det første PSVR-headset. Siden 2015 har man arbejdet på en “AAA-titel”, men intet VR-spil er nogensinde kommet ud af Manchester-studiet.

Den japanske elektronikgigant har ikke fortalt, om studiets arbejde er blevet smidt i skraldespanden eller bare flyttet til et andet kontor. Det kunne måske være spilstudiet i London, SIE London Studio, der står bag VR-skydespillet Blood & Truth.

Sony forklarer til gamesindustry.biz, at spilstudiet “lukkes som en del af vores indsats for at øge den operationelle effektivitet”. Vi ved altså ikke meget om baggrunden for beslutningen. Gamesindustri.biz skriver dog, at hele staben er blevet afskediget.

Lukningen er alligevel en overraskelse, fordi Manchester-kontoret løbende har oprettet adskillige nye stillinger. Senest søgte kontoret en UI Artist via LinkedIn i sidste måned. I opslaget beskrives jobbet som “en spændende og sjælden mulighed for at slutte sig til et ambitiøst nyt spilstudie for at skabe originale spil eksklusivt til PlayStation’s VR-platform”.

Det er altså tydeligt, at arbejdet fortsatte indtil for nyligt.

PlayStation 5 er på vej – uden et nyt PSVR-headset

Den seneste generation af PlayStation-konsollen står til at ramme butikshylderne før julen 2020. Den nye konsol vil understøtte PSVR, men der vil sandsynligvis ikke lanceres en ny version af headsettet i samme omgang. Det fortalte Dominic Mallinson, PlayStation Global Head of R&D, til CNET tilbage i maj 2019.

Selvom lukningen af spilstudiet i Manchester sætter et spørgsmålstegn ved Sony’s planer for den næste generation af deres VR-platform, så er PSVR 2 efter sigende under udvikling.

Så meget kunne Mallinson afsløre i samme CNET-interview tilbage i maj 2019. Dengang fortalte han, at det kommende VR-headset vil have omtrent dobbelt så mange pixels som det nuværende PSVR-headset, og at displayet vil have markant forbedrede farver. Derudover nævnte han et FoV på 120 grader, trådløs support og eye-tracking som mulige, nye features.

PSVR 2 vil dog ikke være klar til årets julesæson:

“Der er ingen grund til, at vi skulle lade det falde sammen med en ny konsol. Fra forbrugerens synspunkt, at blive bombarderet med mange, mange ting – åh, du er nødt til at købe dit, du skal også købe dat – det er en besked, vi ikke vil sende.”

Dominic Mallinson, PlayStation Global Head of R&D, til CNET i maj 2019. Oversat fra engelsk.

Det ser altså ud til, at vi i hvert fald skal vente til 2021, før vi får en ny generation af PlayStation VR at se. Med lukningen af Manchester Studio er det usikkert, hvad Sony’s content-strategi egentlig er. Men efter alt at dømme har Sony stadig planer for VR på den nye PlayStation 5.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.