Syddansk Universitet investerer 100 millioner i ny teknologi

Af |2018-04-17T20:11:30+00:0017. april 2018, 20:08|Augmented reality (AR), Virtual reality (VR)|

De danske universiteter opruster i stor stil indenfor nye teknologier, bl.a. VR og AR. Tidligere på året kom det frem, at RUC havde fået 20 mio til virtuelle læringsteknologier. Ifølge en pressemeddelse fra Syddansk Universitet tidligere idag, har de besluttet at investere 100 millioner kroner i ny teknologi henover de næste fire år, det omfatter bl.a. virtual reality og augmented reality.

Syddansk Universitet investerer 100 millioner i ny teknologi

Når Syddansk Universitet investerer 100 millioner i ny teknologi, skal pengene først og fremmest for at styrke sin position som landets førende universitet på robotområdet.

SDU satser massivt i nye teknologier som hyper-fleksible robotter, smarte materialer og soft robotics, samt virtuel reality, augmented reality. Over de kommende fire år investerer SDU 100 millioner kroner i at opbygge faciliteter, så studerende, forskere og virksomheder er klar til at omsætte den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, til nytænkende produkter og smartere produktion.

“Det er vigtigt, at vi som universitet er banebrydende. At vi er længst fremme i forhold til at udforske mulighederne i Industri 4.0. På den måde sikrer vi det bedste og mest udfordrende miljø for vores studerende og forskere. Samtidig er det vigtigt, at vi hjælper vores virksomheder til at forstå og udnytte mulighederne i ny teknologi, så de står bedst på det globale marked,” siger institutleder for Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Kasper Hallenborg, som er hjernen bag det nye Industri 4.0 kraftcenter.

“Vi vil ryste op i den måde, vi plejer at producere på. Vi skal væk fra linjeproduktion til et celle-baseret produktionsmiljø, som hurtigt kan omstille sig til nye opgaver, håndtere større kompleksitet i opgaverne, og som ikke er så sårbart overfor nedbrud, siger Kasper Hallenborg.

Tester i virtual reality

Investeringen går til fire sammenhængende indsatser omkring Industri 4.0, og allerede nu er man på SDU godt i gang med at indrette et Industri 4.0 Lab, hvor hyper-fleksible robotter flytter ind.

Robotterne skal arbejde i selvstændige celler, hvor forskere og studerende videreudvikler dem, så de bliver i stand til at træffe beslutninger, tilpasse sig pludselige ændringer og kommunikere med hinanden.

I Industri 4.0 handler det ikke kun om, at forfine autonome robotter. Grundlæggende er at få de forskellige led i en produktion til at tale sammen. Når en kunde lægger en ordre i webshoppen, så begynder produktionsanlægget allerede at tilpasse sig produktionen af produktet.

Software forbinder alle led i produktionen og alt er digitalt. Det også helt nye muligheder for, at bruge virtual reality til at teste nye eller forbedrede systemer.

“Jeg har tidligere været med til at udvikle et bagagesystem til lufthavne, så de bedre kunne håndtere voksende mængder bagage med større fleksibilitet. Man kan ikke eksperimentere mange gange, inden flypassagerer bliver sure.
Så muligheden for at teste og lave simuleringer ved hjælp af virtual reality eller augmented reality er en stor fordel,” slutter Kasper Hallenborg.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om virtual reality på de danske universiteter på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder