Træd ind i et Rembrandt-maleri med denne gratis AR-app til iOS og Android

Af |2019-03-13T17:33:21+00:0012. marts 2019, 15:32|360 grader, 3D, Apple, Augmented reality (AR), Google, Mixed reality (MR), Software, Udland|

Rembrandt Reality er en lettilgængelig og imponerende AR-oplevelse, der lader dig træde ind i maleriets verden. Appen er gratis til iOS og Android.

Download appen her til iOS eller Android.

Det hollandske designstudie CapitolaVR har udviklet en AR-app, der lader dig udforske et kendt Rembrandt-maleri, simpelthen ved at du træder ind i maleriets verden. Efter du har brugt lidt tid på at scanne omgivelserne, kan du placere en virtuel port, som du kan træde ind i maleriets univers gennem. Se en demo her:

Appen er udviklet til den hollandske forsikrings- og investeringsvirksomhed Nationale Nederlanden samt Mauritshuis-museet, hvor det originale maleri hænger.

Maleriet er malet af en ung Rembrandt i 1632 og forestiller en anatomilektion (læs mere om det her). Udvikleren har genskabt scenen og sminket lookalikes, så den virtuelle version ligner originalen så godt som muligt. Døm selv:

Et udsnit af det originale maleri fra 1632.
Et screenshot fra AR-oplevelsen.

Appudvikleren anbefaler, at du bruger hovedtelefoner for at få hele oplevelsen med.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.