Udvider til både USA og Kina: VR-terapi-startuppen Oxford VR sikrer knap 90 millioner kroner i investeringer

Af |2020-02-19T16:29:03+00:0019. februar 2020, 16:29|Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Den britiske VR-startup, Oxford VR, der udvikler VR til behandling af psykiske lidelser, har netop sikret knap 90 millioner kroner i investeringer. Pengene skal bruges til at behandle flere patienter med højdeskræk, angst og psykoser.

Det fortæller startuppen i en pressemeddelelse.

Oxford VR udvikler VR-oplevelser, der skal bruges til at behandle en række psykiske lidelser, herunder højdeskræk, social angst og psykoser.

I videoen kan du møde Richard, der har lidt af alvorlig højdeskræk det meste af sit liv. Efter 4 timers VR-behandling over et 2 uger langt forløb er han dog blevet langt bedre til at håndtere højderne:


Indtil nu har Oxford VR hovedsageligt opereret i Storbritannien. De mange penge skal ifølge Oxford VR bruges på at udvide behandlingen til både Kina og USA, samt på at videreudvikle og forbedre behandlingen.

Vi er også godt med herhjemme

Hjemme i Danmark er vi også med på udviklingen.

For et par uger siden satte DR’s 21 Søndag netop fokus på behandlingen af psykiske lidelser med VR. Her kunne man blandt andet se syvårige Noah overkomme (en smule af) sin flyskræk ved hjælp af VR.

LÆS OGSÅ: DR’s 21 Søndag sætter fokus på behandling af psykiske lidelser med virtual reality

Et andet godt eksempel er historien om Casper Birkefeldt, der lider af social angst. Med et VR-headset kunne han øve angstprovokerende dagligdagssituationer som køen i supermarkedet. Efter 10 VR-sessioner kunne Casper gå ned i Netto og handle ind selv – i hvert fald, når der ikke var ret mange kunder i butikken.

Se TV2 Østjyllands indslag fra december 2018 her:

“Det giver mig en utrolig fed følelse indeni. Det er det, jeg er nået til nu. Frem for at skulle sidde i en lejlighed og være bange for at åbne døren,” fortalte han dengang.

Udvider indsatsen til USA og Kina

Men selvom vi er godt med herhjemme, så er 90 millioner kroner en anden størrelsesorden. Nu er det Oxford VR’s opgave at få det meste ud af midlerne.

Oxford VR har allerede stablet en række partnerskaber på benene. I USA har man indgået et partnerskab med National Mental Health Innovation Centre (NMHIC), hvor der skal køres pilotprojekter med VR-terapi til amerikanere med psykiske lidelser. I Asien er det AXA Hong Kong og det kinesiske universitet i Hong Kong (CUHK), der allerede har indgået partnerskaber med Oxford VR.

Investeringerne, der i alt lyder på 10 millioner pund, kommer hovedsageligt fra investeringsfirmaerne Optum Ventures og Luminous Ventures. Derudover bidrager Oxford VR’s eksisterende investorer, Oxford Sciences Innovation, Oxford University Innovation og GT Healthcare Capital Partners.

Foto: Oxford VR.
To glade mænd. Barnaby Perks, CEO og grundlægger af Oxford VR, venstre, sammen med Ash Patel, Principal i Optum Ventures, højre. Foto: Oxford VR.

Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.