Udvikleren bag ‘Pokémon GO’ er snart klar med ‘Harry Potter: Wizards Unite’

Af |2019-03-13T19:10:36+00:0013. marts 2019, 18:47|Apple, Augmented reality (AR), Google, Nintendo, Software, Udland, VR/AR gaming|

Selvom spillet først er ude senere på året, er udvikleren nu klar med både billeder, video og gameplay-detaljer.

Se billeder og videoklip fra spillet senere i artiklen.

Nu sker det, som mange AR-fans har ventet på. Til juli er det tre år siden, Niantic gav både AR-branchen og den mobile gamingbranche et spark i røven med Pokémon GO. Senere på året er Niantic og WB Games klar med det mobile AR-spil Harry Potter: Wizards Unite.

Kan man tale om den svære 2’er her? Med Pokémon GO fik den dengang lille softwareudvikler en verdensomspændende succes og en platform, der stadig, nu snart tre år efter lanceringen, omsætter for hundredevis af millioner af kroner hver måned på globalt plan. Det bliver super spændende at se, om de høje forventninger kan indfries eller ej.

Hvad er det så for et spil?

Harry Potter: Wizards Unite trækker på hele Wizarding World-universet, som omfatter både Fantastic Beasts-filmene og den originale serie om Harry, Ron og Hermione.

Plottet kort fortalt: Der er sket en mystisk ulykke, der gør, at magiske skabninger, objekter, troldmænd og hekse på mystisk vis opstår i muggler-verdenen. Det er nu op til dig og dine venner at løse mysteriet. Alle disse magiske artefakter skal jo tilbage på deres rette plads, inden de lykkeligt uvidende mugglere opdager noget som helst.

For at bekæmpe den onde magi skal du kaste forbandelser, som selvfølgelig koster Spell Energy. Ved at besøge nogle af de lokationer, der er tænkt ind i spillet, kan du genvinde Spell Energy. Du kan vælge at specialisere din magi i én af de tre professioner: Auror, Magizoologist eller Professor.

En tilsyneladende helt ny feature er det, Niantic kalder “advanced AR immersive experiences”. Det går ud på, at man træder igennem en port til et omsluttende augmented rum (meget ligesom den Rembrandt-AR-oplevelse, vi skrev om i går).

Og sidst, men ikke mindst, er der det, Niantic kalder Fortresses. Her kan du spille sammen med andre i real-time multiplayer-kampe, hvor I slås mod fælles fjender som dødsgardister og dementorer. Her kan det ifølge Niantic være en god idé at lave et hold med flere af de forskellige professioner.

Det er dog ikke sikkert, om man vil komme til at kunne spille imod andre menneskelige spillere, for eksempel i form af dueller. Det har udvikleren ikke fortalt noget om.

(Du kan læse hele beskrivelsen af gameplayet, som blev offentliggjort i mandags her.)

Hvordan ser det så ud?

Nu kommer vi til det. Her er et par smagsprøver på spillets gameplay:

Foto: Niantic, WB Games.
Foto: Niantic, WB Games.
Foto: Niantic, WB Games.
Foto: Niantic, WB Games.

Der er endnu ikke kommet nogen konkret dato for udgivelsen. Men du kan allerede nu pre-register på Google Play, hvis du bruger Android. Hvis du bruger iPhone, må du bare vente pænt på næste opdatering fra Niantic.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.