Valve Index: Valve’s eget VR-headset kommer (måske) allerede til maj

Af |2019-04-02T11:54:51+00:001. april 2019, 17:50|Hardware, Udland, Valve, Virtual reality (VR)|

Valve har givet et smugkig på deres eget første VR-headset, der måske kommer allerede i næste måned. Her er hvad du kan forvente.

OPDATERING: Valve har nu bekræftet, at en lækket produktside for Valve Index “while not comprehensive, is accurate”. Se produktsiden her. Derudover har Valve bekræftet, at headsettet vil blive præsenteret den 1. maj og shippes i løbet af juni måned. Knuckles-controllerne vil sælges sammen med Index-headsettet, og Valve vil fremover kalde dem “Valve Index Controllers”.

Rasmus Wærling Riiser, 2. april 2019. Kilde.

I sidste uge offentliggjorde Valve en side på deres website. Siden indeholder ikke mere end en titel og et billede, der siden er blevet over-analyseret og diskuteret i techmedier over hele verden. Se billedet øverst i artiklen.

Her er et overblik over, hvad Valve måske prøver at fortælle os, og hvad du kan forvente til maj.

Valve’s helt eget VR-headset – med en (skjult) sviner til Oculus?

Valve har tidligere samarbejdet med HTC om deres Vive-platform, men her lader det til at Valve for første gang udgiver et VR-headset kun i eget navn.

Valve giver ingen specifikationer for headsettet, men displayet vil sandsynligvis være mindst på niveau med HTC Vive Pro, som har en opløsning på 1440×1600 per øje. Og så vil Valve Index sandsynligvis fungere med Valve’s Knuckles-controllere. Dem kan du læse lidt mere om her.

Noget af det, der også fremstår tydeligt på billedet, ligner en manuel IPD-indstilling – altså en knap, man kan dreje på for at variere afstanden mellem headsettets to displays.

Manuel IPD-indstilling er en feature, som for nylig blev lidt af et ‘hot topic’ efter Facebook præsenterede Oculus Rift S-headsettet uden manuel IPD-indstilling. Det fik Oculus-medstifteren Palmer Luckey til tasterne i et blogindlæg med titlen I can’t use Rift S, and neither can you.

Det er nok ikke tilfældigt, at Valve vælger at vise Index fra netop den vinkel, hvor man kan spotte IPD-indstillingen.

Foto: Valve.
Billedet, som Valve offentliggjorde i sidste uge. IPD-indstillingen ses lige over den venstre tommelfinger. Foto: Valve.

Inside-out-tracking? Passthrough? AR?

Den næste store feature, som man kan prøve at aflæse på billedet, er tracking. De to frontrettede kameraer skal måske bruges til inside-out-tracking. Hvis ikke, så kommer Index-headsettet helt sikkert til at understøtte Valve’s egen SteamVR-trackingfunktion.

En engageret fan på subreddit’en r/vive_vr har manipuleret billedet, så man faktisk kan se de små markører, som trackingsystemet skal holde øje med:

Foto: u/Ziniswin på Reddit.
Her kan du se de små markører. Foto: u/Ziniswin på Reddit.

Der er altså noget, der tyder på, at Valve Index ikke kommer med inside-out-tracking. Og hvad skal de to frontrettede kameraer så bruges til? Det kunne tænkes, at det er en passthrough-funktion, og måske med en slags AR-support. Men det er naturligvis gætværk – vi må vente på flere informationer indtil kalenderen siger maj.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.