Varjo offentliggør to nye VR-headsets til enterprisemarkedet

Af |2019-10-16T22:11:04+00:0016. oktober 2019, 22:03|Hardware, Udland, Virtual reality (VR)|

Den finske VR-producent, Varjo, offentliggør nu to de nye VR-headsets, VR-2 og VR-2 Pro, med både forbedret display og SteamVR-support, og med indbygget hand tracking i VR-2 Pro. Få detaljerne her.

De to nye VR-headsets er til salg allerede nu, og Varjo fremviser dem til Augmented World Expo-messen, der finder sted i München torsdag og fredag.

Du husker måske Varjo fra deres VR-headset “VR-1”, som blev udgivet i februar 2019. VR-1 trak overskrifter for displayet, der angiveligt har samme opløsning som det menneskelige øje. Højopløsningspanelet er dog kun et lille område i midten af displayet. Resten af displayet har en pixeltæthed, der minder om andre VR-headsets.

Sådan er displayet i Varjo VR-1 opbygget.

Tilbage i maj så vi VR-1 med vores egne øjne ved CopenX 2019. Displayet, såvel som den indbyggede eye tracking, var meget imponerende, og det er ikke overraskende, at VR-1 har et prisskilt på knap 45.000 kroner.

LÆS OGSÅ: CopenX 2019: Hands-on med Varjo VR-1

Forbedringerne i VR-2 og VR-2 Pro

Nu er Varjo så ude med to nye VR-headsets med navnene VR-2 og VR-2 Pro. Der er ikke drastiske forbedringer på menuen, men der er alligevel noget at være begejstret for. Lad os dykke ned i det.

Først og fremmest kommer både VR-2 og VR-2 Pro med support for SteamVR. Det er en markant forbedring over VR-1, som godt nok har SteamVR tracking, men faktisk kun understøtter VR-oplevelser, der er udviklet specifikt til Varjos softwareplatform.

Der er dog en parentes. SteamVR understøtter ikke Varjos højopløsningspanel, så VR-2 og VR-2 Pro vil ikke nå på den allerhøjeste opløsning med SteamVR-oplevelser. Her kan du se en sammenligning mellem HTC Vive Pro (venstre), VR-2’s centerpanel med SteamVR (i midten) og VR-2’s centerpanel på Varjos egen platform (højre).

Foto: Varjo.
Sammenligning af pixeltæthed: HTC Vive Pro (venstre), centerpanelet i Varjo VR-2 med SteamVR (i midten) og centerpanelet Varjo VR-2 på Varjos egen platform (højre). Foto: Varjo.

VR-2 og VR-2 Pro kommer også med et display, der er bedre end forgængeren. Overgangen mellem de to forskellige displaypaneler er angiveligt bedre – den lidt grove overgang var også noget, vi bemærkede, da vi prøvede VR-1 ved CopenX 2019. Og så har displayet en diffuser, der reducerer den såkaldte screen door effect.

Sidst, men ikke mindst, er der hand tracking. Det er kun VR-2 Pro, der har indbygget hand tracking, men det er alligevel en markant opgradering. For tre uger siden afslørede Mark Zuckerberg, at Oculus Quest får samme funktion i begyndelsen af 2020.

Men her bliver Zuckerberg altså overhalet indenom af finnerne, der er klar med indbygget hand tracking allerede i dag. Her kan du se, hvordan hand tracking ser ud i Varjo VR-2 Pro:

Prisen for Varjo VR-2 er 4.995 euro (godt 37.000 kroner), og VR-2 Pro koster 5.995 euro (knap 45.000 kroner). Dertil kommer den obligatoriske supportordning til 995 euro (knap 7.500 kroner).

De to VR-headsets er nu sat til salg på varjo.com. VR-2 og VR-2 Pro forventes at shippes til 35 lande om henholdsvis 2-4 uger og 6-8 uger.

Varjo har ikke fortalt, om der kommer en opdatering til deres mixed reality-headset, XR-1, som blev afsløret tilbage i juni 2019.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.