Verdensbanken bekæmper fattigdom med ny virtual reality-film

Af |2019-11-20T22:40:26+00:0021. november 2019, 08:35|360 grader, Udland, Virtual reality (VR)|

I en ny VR-film fra verdensbanken kan du besøge en landsby i Niger og høre tre indbyggere fortælle, hvordan de prøver at bygge en bedre fremtid.

Verdensbanken har nu også taget VR i brug i kampen mod fattigdom. I den nye VR-film, der udkom i sidste uge, følger du de tre nigerske landsbyboere, Alassane, Kaltoum og Ramatou. De fortæller om deres kamp for at skabe en bedre og sikrere fremtid for dem selv og deres nærmeste – og der er rigeligt med udfordringer i form af arbejdsløshed, klimaforandringer og voldelige konflikter.

360-graders-filmen er lavet til at blive set i et omsluttende VR-headset, men den ligger på Youtube, så du kan også se den på andre enheder:

Filmens formål er at skabe mere opmærksomhed omkring kampen mod fattigdom i Niger, der har verdens tredjelaveste BNP per indbygger.

Jimmy Vainstein, verdensbankens ansvarlige for VR, udtaler til VRScout.com:

“Nogle gange bliver vi spurgt, hvorfor vi skal bruge VR frem for traditionel video, og dette projekt besvarer virkelig det spørgsmål.

Jimmy Vainstein, VR, AR, and Print Program Manager, The World Bank Group, til VRScout.com. Oversat fra engelsk.

Vainstein fortæller også, at filmen blev vist til en stor gruppe delegerede ved verdensbankens årlige møde tilbage i oktober måned. De over 180 VR-headsets var synkroniserede, så alle de delegerede reagerede på filmen samtidigt.

Foto: Verdensbanken.
Her simultanvises VR-filmen til verdensbankens møde i oktober 2019. Foto: Verdensbanken.

“Resultatet er meget overbevisende, fordi vi virtuelt kan transportere seerne til et sted, der er svært at nå, og hjælpe dem med at forstå forholdene, som andre lever under,” forklarer Vainstein.

Filmen er produceret med hjælp fra VR-produktionsselskabet Visyon.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.