Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark lancerer VR-undervisning til SOSU- og pædagogiske assistentelever

Af |2019-09-13T13:32:32+00:0013. september 2019, 13:32|Indland, Software, Virtual reality (VR)|

Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark har sammen med Khora Virtual Reality udviklet et VR-træningsmodul, der skal give eleverne praktiske erfaringer med at pleje en borger. Det fortæller videnscentret i en pressemeddelelse.

Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark har sammen med Khora Virtual Reality udviklet et VR-træningsspil til brug i undervisningen af SOSU- og pædagogiske assistentelever. Se en trailer for VR-spillet her:

Det interaktive spil skal give eleverne praktisk erfaringer med at pleje en borger. Det kan være overvældende at opleve en nøgen ældre borger første gang, når man er et ungt menneske. I trygge omgivelser i en virtuel verden kan eleverne træde ind i en bolig hos en kvinde og hjælpe hende med personlig pleje og at identificere sår og andre hudinfektioner. Eleven vil gennem spillet arbejde med emner som etik, kommunikation, arbejdsmiljø, hygiejne og stress.

LÆS OGSÅ: Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Cadpeople samarbejder om stort VR-projekt

Eleverne vil arbejde med deres kompetenceområder inden for deres fag, og blive bedt om at tage stilling til hvilke arbejdsopgaver de skal overlade til en anden sundhedsfaglig gruppe. Undervejs i spillet vil der være refleksionsspørgsmål, så eleverne opnår læring ved at tænke over arbejdsgange og arbejdsfelt.

Maj Britt Weidinger, der er projektleder ved videnscentret, fortæller:

“Ved at bruge VR i undervisningen ønsker vi, at vores elever bliver endnu dygtigere til at varetage pleje- og omsorgsopgaver, når de som elever skal møde det ægte menneske for første gang i deres praktik.”

Maj Britt Weidinger, projektleder, Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark

Du kan kontakte Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark for at få lov til at prøve spillet selv eller høre, hvordan du downloader det på dine Oculus Quest-briller.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.