Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Cadpeople vinder international pris for VR-platform

Af |2019-12-10T23:31:46+00:0010. december 2019, 23:20|Indland, Software, Virtual reality (VR)|

Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Cadpeople vandt for nylig en sølvmedalje ved den internationale Learning Technologies Awards-prisuddeling i London. Prisen er tildelt for VR-træningsplatformen ViVA.

VR-platformen ViVA blev forleden belønnet med en fin pris ved den årlige Learning Technologies Awards-uddeling i London. Her blev det til en sølvmedalje i kategorien “Most Innovative New Learning Technologies Product – International”.

LÆS OGSÅ: Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Cadpeople samarbejder om stort VR-projekt

René Martin Larsen, der er leder af Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, siger om prisen:

”Denne pris betyder verden for os! Vi sigter mod at udforske nye grænser og samtidig bringe den bedst mulige uddannelse for de fremtidige plejepersonale – fordi vores fremtid afhænger af dem i en verden, hvor vi lever længere, og den ældre befolkning stiger hurtigt.

Denne pris hjælper os med at forbedre imaget for uddannelsen som helhed. Nogle af vores studerende har i dag vanskeligheder med at lære ved at læse bøger og skrive lange essays. Men læring i en virtuel virkelighed, hvor de studerende skal udføre specifikke opgaver, hjælper dem med at forstå, og det hjælper uddannelsesinstitutioner som os med at uddanne flere studerende i velfærdsteknologier, ” 

René Martin Larsen, leder af Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, i en artikel om prisen på Bureaubiz.dk.

Træning af SOSU- og pædagogiske assistenter i VR

Idéen med ViVA er at kunne give praksisnær træning i nogle situationer, som ellers er svære at træne i. Det indebærer blandt andet en VR-lejlighed, hvor man får mulighed for at opleve lejligheden som en dement kan opleve den. Desuden kan man træne med teknologier, som man måske ellers ikke ville have adgang til på uddannelsesstedet. Du kan se en video, som Cadpeople har produceret om VR-platformen:

Videnscenterkoordinator Jacob Sangild forklarede tilbage i april 2019 i en pressemeddelelse til VRNEWS.DK:

”ViVA bruger virtual reality og gamification på et niveau, som hverken er set på SOSU-uddannelserne eller andre erhvervsuddannelser endnu. Vi er utrolig stolte af at have udviklet en platform, som styrker SOSU-fagligheden og bringer undervisningen af sundhedsfaglige medarbejdere ind i det 21. århundrede.”

Jacob Sangild, Videnscenterkoordinator, Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark

I samme pressemeddelelse fortalte én af eleverne på holdet, David Frydenssted:

”Jeg tror, vi er mange der er nervøse for at stå alene med en borger første gang. Jeg vil rigtig gerne gøre det korrekt og sikre, at borgeren er tryg. I virtual reality-lejligheden lærer jeg en arbejdsgang og får øvelse i at håndtere en badsituation trin for trin. Det gør mig nok mere tryg inden praktikken.”

David Frydenssted, SOSU-elev

ViVA-projektet startede tilbage i 2018 som et samarbejde mellem Videscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, Teknologisk Institut og Cadpeople. Ambitionen var dengang at give træningen et mere realistisk præg og give en højere indlevelsesevne end den traditionelle træning.

Og nu bliver det hårde arbejde altså belønnet med en fin, international pris. På Facebook glæder Videnscenteret sig over prisen:


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.