Videnscenter for velfærdsteknologi Vestdanmark satser på VR

Af |2018-04-18T14:57:52+00:0018. april 2018, 14:57|Virtual reality (VR)|

I samarbejde med Teknologisk Institut og Cadpeople er Videnscenter for velfærdsteknologi Vestdanmark snart klar til at undervise Sosu-elever med brugen af den nyeste VR-teknologi.

Videnscenter for velfærdsteknologi Vestdanmark satser på VR

Videnscenter for velfærdsteknologi Vestdanmark er én af i alt 10 centre, som skal bidrage til, at elever på erhvervsuddannelserne kan håndtere den hastige teknologiske udvikling og dermed matche de kompetencer,
som virksomhederne efterspørger på et digitalt arbejdsmarked.

I samarbejde med Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Cadpeople iværksætter Teknologisk Institut nu den virtuelle platform ViVA (Virtuel Velfærdsteknologi i Anvendelse).

ViVA er et landsdækkende VR-projekt, der blandt andet skal bruges systematisk til undervisning af sosu- og pædagogiske assistenter i velfærdsteknologi. Med en virtuel platform vil ViVA gøre det muligt at træne velfærdsteknologier, man ikke normalt har adgang til, eller situationer der kan være svære at træne.

I dette tilfælde vil det virtuelle univers være en ældrebolig som er fyldt med velfærdsteknologier, hvor eleverne får mulighed for at træne anvendelsen af en række af teknologierne. Med et par VR-briller får man adgang til et virtuelt univers, som motiverer til at eksperimentere og udfolde en ny virkelighed.

Den virtuelle verden er blandt andet med til at sætte et mere realistisk præg, på at træne blufærdige situationer som eksempelvis, at hjælpe et andet menneske med at gå på toilet, eller løfte en person ud af en plejeseng.

Med platformen får man en højere grad af indlevelsesevne, end hvis man eksempelvis trænede med en medstuderende. Den virtuelle platform vil også indeholde dilemmafilm, hvor man kan opleve forskellige situationer fra forskellige perspektiver som for eksempel at være ramt af demens, hvor man på den måde kan sætte sig i borgerens sted.

Det er Cadpeople som står for udviklingen af den virtuelle ældrebolig og de virtuelle elementer og oplevelser,
som skal være i boligen.

Videnscenter for velfærdsteknologi Vestdanmark skal understøtte alle landets Sosu-skoler, bl.a. ved at tage rundt på skolerne og lære både elever og lærere om velfærdsteknologi bredt set, herunder også om hvordan VR kan anvendes i undervisningen.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om virtual reality på landets uddannelsesinstitutioner på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder