Københavns Turistinformation åbner nyt digitalt turistcenter

Af |2017-04-28T14:46:45+00:0022. februar 2017, 05:25|Virtual reality (VR)|

Virtual reality i Københavns Turistinformation er det nyeste tiltag fra Visit Copenhagen, som driver Københavns Turistinformation.

Virtual reality i Københavns Turistinformation

Københavns Turistinformation, som årligt har 500.000 besøgende, slog igår dørene op for et nyt digitalt turistcenter, hvor turister bl.a. kan tage en tur rundt i byen igennem et par Samsung Gear VR – virtual reality briller, og klikke sig rundt på digitale bykort og interaktive sociale medieskærme for at danne sig et overblik over København. Det er meningen at de mange nye digitale værktøjer, skal gøre det nemmere for turister at finde rundt i København.

Det skriver DR.dk

Københavns Turistinformation holdt en officiel åbningsreception, hvor blandt andre kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, (DF) deltog.

Han udtalte bl.a. til DR “Vi kan se, at når vi servicerer turisterne godt, bliver de gode ambassadører for København,
og turismen er steget med seks procent om året”. Det, forventer vi, fortsætter
, siger han.

Ifølge ham er Københavns Turistinformation en af de eneste, som bruger virtual reality til at guide turister.

Virtual reality i Københavns Turistinformation

Ved åbningen af det nye digitale turistcenter, mødte DR flere turister, som var glade for det nye tiltag med virtual reality i Københavns Turistinformation.

En af turister sagde bl.a. til DR´s reporter: “Når vi har set det her, er det lettere at finde rundt. Nu vil vi helt klart se
Den Lille Havfrue.”

Det er Københavns officielle Turistinformation, Copenhagen Visitor Service, som til dagligt drives af Visit Copenhagen, der er blevet ombygget, så de nye digitale informationstjenester kan hjælpe og inspirere turister på deres tur rundt i København.

Københavns Turistinformation ligger på Vesterbrogade i København og har årligt 500.000 besøgende.
Virtual reality-standene er bl.a. blevet til i et samarbejde med VR-produktionsselskabet Khora VR og VRPRO, som bl.a. laver VR-stande.

Har du fået lyst til at prøve virtual reality i Københavns Turistinformation, så kan du se åbningstiderne her