VR-koncert med violinist Lindsey Stirling tiltrækker 400.000 seere

Af |2019-09-24T15:05:00+00:0024. september 2019, 15:02|Udland, Virtual reality (VR)|

400.000 mennesker fra hele verden så med, da violinisten Lindsey Stirling i sidste måned gav koncert i virtual reality. Det fortæller Wave VR, der stod bag den virtuelle koncert.

“Ja, det er mig, det er sådan, jeg bevæger mig!”, udbryder violinisten Lindsey Stirling i en Behind the Scenes-video fra hendes virtuelle koncert der angiveligt tiltrak 400.000 seere fra hele verden. Du kan se Behind the Scenes-videoen her:

Stirling gav koncerten iført en XSens 3D motion capture-heldragt og Manus VR-handsker, der tilsammen indfangede hendes bevægelser og oversatte dem til VR i realtid. På den måde kunne VR-seerne logge ind på det virtuelle koncertvenue og opleve koncerten live fra sofaen derhjemme – uden at skulle mase sig ind foran mængden eller stå i kø ved toiletterne.

Video: Wave VR.
Video: Wave VR.

Den anden, helt store fordel ved at afholde en koncert i virtual reality er, at en virtuel koncertsal kan ændres til at afspejle det, der foregår på “scenen” – næsten som et ekstra instrument, som kunstneren kan spille på. Til Lindsey Stirlings VR-koncert skiftede salen udseende mellem futuristiske byer, fredfyldte grotter, sci-fi-scener og en masse andre, abstrakte locations.

Derudover kunne fans til VR-koncerten komme med kommentarer og stille spørgsmål direkte til Stirling, som hun besvarede mellem numre. Der er på nogle punkter langt større muligheder for mere direkte interaktion mellem performer og fan til en VR-koncert end ved en traditionel koncert. Det er alt sammen noget, som er muligt med Wave VR-platformen.

Video: Wave VR.
Video: Wave VR.

“Det er mig, der optræder, og jeg fik lov til at opleve det med mennesker fra hele verden. At føle deres energi, selvom det var på en virtuel skærm, var virkelig fedt,” sagde Stirling efterfølgende. “Det var bare rigtig sjovt at bringe denne her verden af idéer til live med ting, der aldrig kunne ske til en virkelig koncert,” fortalte hun.

Wave VR har ikke flere større koncerter på programmet i øjeblikket, men du kan følge med i koncertprogrammet på http://wavexr.com/waves.

Den halvanden time lange koncert kan desuden stadig ses (i 2D) på Youtube:


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.