VR-sommeren er skudt igang: Oculus, Valve og HP ude med nye VR-headsets

De sidste 7 dage har budt på en lavine af store nyheder fra Oculus, Valve og HP. Her er de vigtigste takeaways.

Med Facebook’s udviklerkonference, F8, Valve’s lancering af deres første VR-headset, Index, og HP’s lancering af deres nye WMR-headset, Reverb, er der VR-nyheder nok. Vi lægger ud med F8 og Oculus:

F8 2019: Oculus åbner pre-orders for Quest og Rift S

Foto: Facebook.
Mark Zuckerberg præsenterer de to VR-flagskibe. Foto: Facebook.

I tirsdags indtog Mark Zuckerberg scenen til årets F8-konference og fortalte, at pre-orders for Quest og Rift S er åbnet, og begge shipper den 21. maj i år. Begge VR-headsets har en startpris på $399, hvilket svarer til ca. 2.650 kroner.

De bliver dog noget dyrere for os. I Europa sælger Oculus’ officielle webshop headsettene for 449 euro, hvilket svarer til ca. 3.350 kroner. Quest-headsettet med 128 GB koster 549 euro, hvilket svarer til ca. 4.100 kroner.

Allerede nu lader det dog til, at de to nye headsets er populære, fordi shipping-datoen bliver stille og roligt senere og senere. Oculus har tydeligvis modtaget for mange ordrer til, at de alle kan shippes den 21. maj. Her er et screenshot fra Oculus’ officielle webshop taget her til aften:

Foto: VRNEWS.DK.
Foto: VRNEWS.DK.

Desuden har Oculus lavet en bæretaske til Quest-headsettet. Den koster 45 euro og kan købes her. Bæretasken har dog fået en blandet modtagelse, blandt andre af UploadVR i deres anmeldelse.

Og så florerer der i øjeblikket rygter om et par in-ear-hovedtelefoner, som måske kan købes til Quest-headsettet i fremtiden. Det rygte kan du læse meget mere om i dette opslag på Reddit.

Hvis du vil vide mere om de to headsets, har vi tidligere skrevet om både Quest og Rift S.

Oculus Quest fås også i en enterprise-version

Ved F8-konferencen offentliggjorde Oculus det nye Oculus for Business-koncept, anført af en enterprise-version af Oculus Quest. Se en præsentationsvideo her:

Oculus udfordrer altså HTC til en direkte duel med enterprise-versionen af Quest. Tilbage i februar 2019 lancerede HTC deres enterprise-flagskib, Vive Focus Plus, som desuden kan prøves på dette års CopenX-konference. Du kan læse vores artikel fra lanceringen af Vive Focus Plus her.

Enterprise-versionen af Oculus Quest vil koste $999, og efter det første år, med en årlig abonnementsudgift på $189. Med i prisen får man dog også et par enterprise-fordele, blandt andet en online platform, hvor man kan holde styr på organisationens devices, og to års udvidet support over telefon, live chat og email,

Oculus har allerede stablet aftaler med store virksomheder som Johnson & Johnson, Farmers Insurance, ExxonMobil og DHL på benene. Du kan læse mere om det nye koncept på oculusforbusiness.com.

Valve åbner pre-orders for Index

Den 1. maj åbnede Valve for pre-orders for deres første VR-headset, Index.

Tidligere på foråret var Valve ude og give et smugkig på deres første VR-headset. Men det er altså først nu, at vi har fået alle detaljerne om Valve’s første VR-headset, der har fået navnet Index. Du kan se alle headsettets specifikationer senere i artiklen.

Valve Index sælges i et VR-kit, der indeholder VR-headsettet, to controllers (der tidligere har været kendt som Knuckles) og to SteamVR basestationer. Der er altså alt, hvad man skal bruge for at gå i krig, bortset fra en VR-egnet PC, altså. VR-kittets dele kan dog også købes enkeltvis.

Foto: Valve.
Valve Index-kittet. Foto: Valve.

Index-headsettet blev sat til salg lige oveni Facebook’s F8-konference i hvad der kun kan tolkes som en provokation fra Valve’s side. Det lader dog ikke til, at Valve Index har taget en særligt stor bid af Facebook’s kage. Det har måske noget at gøre med headsettets pris, der ligger på 539 euro – en markant højere pris end Oculus Quest 64GB, for eksempel.

Hele VR-kittet blev sat til salg i sidste uge til en pris på 1.079 euro. Originalt var shipping-datoen fastlagt på den 28. juni, men Valve har tydeligvis været nødt til at skyde den en smule. På den officielle webshop står Valve Index i skrivende stund til at shippe senest den 31. august 2019.

Her er nogle af de tekniske specifikationer for Valve Index-headsettet:

  • Display: Dobbelt LCD display, 1440×1600 per øje.
  • Refresh rate: 120Hz (90Hz – 144Hz experimental mode).
  • Field of View (FoV): Ca. 110 grader.
  • IPD: Manuel justering.
  • Tracking: SteamVR tracking.
  • Controllers: 6DoF Index controllers i “open hand design” (tidligere kendt som Valve Knuckles).
  • Lyd: Specialdesignede ‘off ear’-højttalere.
  • Mixed reality-funktionalitet: Ja.

HP Reverb er også lige på trapperne

I fredags skrev VRfocus.com, at HP ville udgive deres nye WMR-headset, Reverb, mandag den 6. maj – altså i dag. På HP’s officielle webshop er der endnu ikke åbnet for pre-orders, men det skulle der efter sigende være på en håndfuld amerikanske webshops. Det er i hvert fald meget sandsynligt, at alle og enhver vil kunne bestille et eksemplar meget snart.

Foto: HP.
Foto: HP.

Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.